Στην τροποποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης και επιχειρηματικότητας που υλοποιεί, με σκοπό να στηρίξει τις άνεργες γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, προχώρησε ο ΟΑΕΔ.

Μια απόφαση που πάρθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων.

Το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ αποφάσισε να αυξήσει τη μοριοδότηση των γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας κατά 40% στο βελτιωμένο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας για ανέργους που διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση και να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Μέσω του προγράμματος αυτού, επιχορηγείται για 12-24 μήνες το 90% του συνολικού κόστους (μισθολογικού και μη μισθολογικού) έως 800 € μηνιαίως για θέση πλήρους απασχόλησης και έως 400 € για θέση μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, καθώς και από επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, για την άμεση ανταπόκριση στο σχετικό αίτημα της ΓΓΟΠΙΦ. Μέσα από τη σύμπραξη αυτή, υποστηρίζουμε τις γυναίκες θύματα βίας να ξαναπάρουν τον έλεγχο της ζωής στα χέρια τους και ευελπιστώ ότι η αγαστή μας συνεργασία θα διευρυνθεί με στόχο την ενίσχυση των γυναικών στην αγορά εργασίας, συνολικά» δήλωσε η Μαρία Συρεγγέλα, γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων. 

 

 

 

Αποφασίστηκε για πρώτη φορά η ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, στο πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.

 

«Ο ΟΑΕΔ στηρίζει έμπρακτα τις άνεργες γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στην προσπάθειά τους να επανενταχτούν και να ξαναβρούν τη θέση που τους αξίζει στην αγορά εργασίας. Μέσω της συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, ο Οργανισμός θα συνεχίσει να σχεδιάζει δράσεις και να λαμβάνει πρωτοβουλίες για την προώθηση της απασχόλησής τους και την εξάλειψη του έμφυλου χάσματος στην εργασία, που αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για την κοινωνία και την οικονομία» δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.