Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε ότι «Είμαστε σύμφωνοι σε μια καμπάνια ώστε να ενισχυθεί η αντίληψη ότι πρέπει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό να γίνει ευρέως».

Η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», τόνισε ότι «η αδιαφάνεια είναι εχθρός της πληροφόρησης. Για αυτό οι κυβερνώντες θα πρέπει να διαθέτουν τα στοιχεία της πληροφόρησης με διαφάνεια και σαφήνεια. Όχι όπως σήμερα. Ελπίδα και ευχή είναι να έχουμε διαθέσιμα τα εμβόλια σύντομα».

Ακόμη, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «Σήμερα η κυβέρνηση “πουλάει” ελπίδα, καθώς η ανοσία στον πληθυσμό με τον εμβολιασμό θα επέλθει μετά από μήνες. Η κυβέρνηση  δημιουργεί για επικοινωνιακούς λόγους εφησυχασμό και αυτό θα έχει σοβαρό κοινωνικό κόστος».

Τόνισε δε ότι «Εξακολουθούμε να ζητούμε τη δημοσίευση των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και μας απαντά ο κ. Κοντοζαμάνης πως είμαστε ύαινες! Πως αυτά τα πρακτικά αυτά ισοδυναμούν με πρακτικά δικαστηρίου! Πόση άγνοια πια;».

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «Δεν υπάρχει λόγος να τρομάζει κάποιος όταν ακούει ότι η αριστερά θα ξανακυβερνήσει πάντως. Προσυπογράφω το πώς η επόμενη φορά αριστερής διακυβέρνησης θα είναι διαφορετική για την κοινωνία

Αναφερόμενη στην κριτική για την οικονομία, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «Έργο της αντιπολίτευσης εκτός από τις προτάσεις είναι και οι καταγγελίες και η κριτική. Οι πολίτες θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα στο δικό μας πρόγραμμα και στο πρόγραμμα της Ν.Δ., ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα όπως αποτυπώνεται στην πρόταση Πισσαρίδη.».

Επιπλέον, σημείωσε πως «δεν θεωρεί απίθανο ο Αλέξης Τσίπρας να εμβολιαστεί δημόσια μαζί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Παράλληλα ανέφερε πως «σε μια καλή εκδοχή το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας από τον Φεβρουάριο», ενώ είπε πως «η ανοσία μέσω του εμβολίου χρειάζεται μήνες».

Επίσης, τόνισε  πως «έχει αυξηθεί ο βαθμός θετικότητας των θανάτων», λέγοντας πως «τα νοσοκομεία είναι γεμάτα και οι ασθενείς δεν θα βρουν γρήγορη ανταπόκριση από το σύστημα υγείας που βρίσκεται στα όρια του».

Την ίδια στιγμή ανέφερε πως δεν γνωρίζει αν οι ειδικοί είχαν ζητήσει νωρίτερα την επιβολή lockdown λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά επανειλημμένα τα πρακτικά της επιτροπής».

Όσον αφορά τη βίλα του Αλέξη Τσίπρα στα Λεγραινά, η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «δεν την ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία αν ο πρώην πρωθυπουργός είχε νοικιάσει σπίτι στο Σούνιο και αν πήγε σε άλλο σπίτι».