Ο διακεκριμένος ερευνητής αερολυμάτων, Γκέρχαρντ Σόιχ, προειδοποίησε να μην οδηγούνται οι πολίτες σε εσωτερικούς χώρους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων εξόδου, διότι αυτό είναι κάτι πολύ πιο επικίνδυνο. «Οι απαγορεύσεις εξόδου μεταξύ 9 μ.μ. και 5 π.μ., που προγραμματίζονται με το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης, θα έχουν αποτελέσματα αντίθετα των επιδιωκομένων από επιστημονική άποψη», δήλωσε την Τετάρτη στο δίκτυο WDR 5 ο φυσικός και πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ερευνητικής Ένωσης Αερολυμάτων (ISAM), Γκέρχαρντ Σόιχ.

«Όταν επιβάλλουμε απαγόρευση κυκλοφορίας, τότε υποβάλλουμε στους πολίτες την σκέψη «Προσοχή! Είναι επικίνδυνα έξω», αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Εάν οι άνθρωποι παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους, αυτό είναι το επικίνδυνο», τόνισε.

«Το τζόκινγκ με μάσκα, τα κλειστά πάρκα, η απαγόρευση περιπάτου ή του καπνίσματος ενός τσιγάρου το βράδυ στον καθαρό αέρα, είναι παράλογα μέτρα. Αντ΄αυτού, πρέπει να επιτρέπεται στους πολίτες να πάνε έξω. Οι μολύνσεις από κοροναϊό είναι ένα πρόβλημα εσωτερικού χώρου», διευκρίνισε ο ερευνητής αερολυμάτων. Ο Σόιχ συνέστησε σε όσους πρέπει οπωσδήποτε να συναντηθούν με άλλα άτομα, να περιορίσουν τον αριθμό των ατόμων και τη χρονική διάρκεια των συναντήσεων. «Κάθε μία ώρα περισσότερη σε εσωτερικούς χώρους είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Οι περισσότεροι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη».

Τέλος, αναφερόμενος στη λειτουργία των σχολείων επεσήμανε ότι «τα μαθήματα στα σχολεία πρέπει να γίνονται μόνο σε συνδυασμό με προστατευτικά μέτρα. Αυτά είναι ο εξαερισμός, τα φίλτρα καθαρισμού του αέρα, η χρήση μάσκας και οι μεγάλες αίθουσες».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.