Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει την ανησυχία των Γερμανών σχετικά με τις διακοπές τους και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Στα τελευταία νέα από το πεδίο του τουρισμού, της πορείας της πανδημίας και βέβαια της μετάλλαξης Δ, που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ευρώπη αναφέρονται εκτενώς τα γερμανικά ΜΜΕ, δεδομένου ότι οι διακοπές των Γερμανών έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το τηλεοπτικό δίκτυο n-tv αναφέρει σε ρεπορτάζ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σε προσφιλείς προορισμούς Γερμανών: «Τουρκία, Κύπρος και ορισμένες περιοχές στην Ισπανία, την Κροατία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία καταγράφουν υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων και θεωρούνται περιοχές κινδύνου, εξ ου και δεν συνιστώνται περιττά τουριστικά ταξίδια».

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται όμως και σε χώρες και περιοχές, που προς το παρόν παραμένουν ασφαλείς: «Τα καλά νέα: Ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Γερμανούς, όπως η Αυστρία, η Ελβετία, η Ιταλία, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, ειδικότερα η Μαγιόρκα, αλλά και η Ελλάδα, είναι ανοιχτοί ξανά στους τουρίστες. Πριν αναχωρήσουν οι παραθεριστές πρέπει πάντα να ενημερώνονται σχετικά με τους ισχύοντες κανονισμούς στον προορισμό τους και επίσης να ελέγξουν τι τυχόν ισχύει για το ταξίδι επιστροφής».

Η περίπτωση της Μαγιόρκας

Στο ίδιο δημοσίευμα της Deutsche Welle, γίνεται αναφορά στο Spiegel Online που εστιάζει στην περίπτωση της Μαγιόρκας, παραδοσιακά κορυφαίου τουριστικού προορισμού των Γερμανών, αλλά και στην ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δ. «Στη Μαγιόρκα αυξάνονται οι δείκτες του κορωνοϊού, η μετάλλαξη εξαπλώνεται. Σύντομα στη Γερμανία αυτή η μετάλλαξη θα είναι επίσης, η κυρίαρχη» σημειώνει το Spiegel.

Σε άλλο σημείο μεταφέρει εικόνες και από την Καταλονία, επίσης αγαπημένο προορισμό Γερμανών τουριστών. «Στο ισπανικό hotspot του κορωνοϊού, την Καταλονία, ο ραγδαία αυξανόμενος αριθμός των νέων μολύνσεων δεν μπορεί να σταματήσει τα καλοκαιρινά πάρτι ντόπιων και τουριστών. Οι παραλίες, τα ξενοδοχεία, τα μπαρ αλλά και τα καταστήματα στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, τη Βαρκελώνη, και άλλα θέρετρα ήταν υπερπλήρη. Πολλοί τουρίστες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσελκύονται από την έντονη νυχτερινή ζωή, έγραφε η εφημερίδα El Periódico. Σχεδόν κανείς δεν φοράει πλέον προστατευτικές μάσκες».