Τα συνδικάτα των αστυνομικών προειδοποιούν για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε ρωσικούς και ουκρανικούς στόχους στη Γερμανία και ζητούν αυστηρότερα μέτρα προστασίας και αυξημένη ετοιμότητα.

«Είναι πιθανές βίαιες συγκρούσεις μεταξύ συμπαθούντων των δύο πλευρών στη Γερμανία. Αυτό θα μπορούσε επίσης να συμπεριλαμβάνει επιθέσεις σε γραφεία αντιπροσωπειών των δύο χωρών και επίσημων φορέων τους», προειδοποίησε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος του αστυνομικού συνδικάτου (GdP), Όλιβερ Μάτσοου, στην «Osnabruecker Zeitung» και τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης». Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι πιθανές επιπτώσεις του πολέμου στην εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας επαναξιολογούνται καθημερινά.

Στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων

Την εκτίμησή του συμμερίζεται και ο επικεφαλής του συνδικάτου αστυνομικών DPolG Ράινερ Βεντ και προειδοποιεί ότι η Γερμανία «δεν αποκλείεται να γίνει στόχος ακόμη και τρομοκρατικών επιθέσεων». Τα τελευταία χρόνια, υπενθύμισε ο κ. Βεντ, έχουν σημειωθεί κυβερνοεπιθέσεις σε ιδρύματα και επιχειρήσεις, ενώ πιθανό στόχο θα μπορούσαν να αποτελέσουν και οι εγκαταστάσεις ενέργειας. Ιδιαίτερη προστασία, τόνισε, θα χρειαστούν ακόμη οι ουκρανοί πρόσφυγες οι οποίοι θα βρουν στη Γερμανία καταφύγιο από τον πόλεμο. «Στη Γερμανία μάθαμε με μεγάλο πόνο ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες δεν διστάζουν να εξασκήσουν τη δολοφονική τέχνη τους και σε γερμανικό έδαφος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βεντ, αναφερόμενος στην περίπτωση της δολοφονίας του τσετσένου στρατιωτικού από ρώσο πράκτορα στο κέντρο του Βερολίνου το 2020