Στον δρόμο για την Ελλάδα βρίσκονται 219 Γερμανοί πυροσβέστες, προκειμένου να συνδράμουν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης των πύρινων μετώπων σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία και όπου αλλού τους ζητηθεί.

Οι πυροσβέστες καταφτάνουν στη χώρα μας, μαζί με 19 πυροσβεστικά οχήματα και δύο της Γερμανικής Πολιτικής Προστασίας THW. Τους συνοδεύει επίσης, προσωπικό συντονισμού και υλικοτεχνικής υποδομής.

Η αποστολή αποτελείται από πυροσβέστες που προέρχονται από τα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και της Έσσης, μετά από αίτημα της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της DW, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε τη συνδρομή της Γερμανίας, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών απευθύνθηκε στις πυροσβεστικές υπηρεσίες και η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα που προέρχεται από την Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, και τις πόλεις Βόννη, Κενιγκσβίντερ και Λεβερκούζεν, συμμετέχει για πρώτη φορά σε σβήσιμο δασικής πυρκαγιάς σε χώρα της Ε.Ε. Η συγκεκριμένη «ειδική» ομάδα πυρόσβεσης συστάθηκε πριν μερικά χρόνια στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνδρομής στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών. Το προσωπικό της, άνδρες και γυναίκες, έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση.