Η εταιρεία Airbus ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 500 υπάλληλοί της έχουν τεθεί σε καραντίνα αφού 21 εργαζόμενοι σε ένα εργοστάσιό της στο Αμβούργο βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό.

Η αεροναυπηγική εταιρεία ανέφερε ότι ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να παραμείνουν στα σπίτια τους, για προληπτικούς λόγους. Εξετάζεται το αν τα μέτρα θα επηρεάσουν την παραγωγή στο εργοστάσιο.

Ένας εκπρόσωπος των υγειονομικών υπηρεσιών του Αμβούργου είπε ότι ερευνάται ακόμη πώς προκλήθηκε αυτό το ξέσπασμα της επιδημίας. Προς το παρόν είναι ασαφές αν οι εργαζόμενοι έχουν προσβληθεί από την παραλλαγή του SARS-CoV-2 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και εξαπλώνεται ταχύτατα στην Ευρώπη, πρόσθεσε. Οι υγειονομικές αρχές διέταξαν την καραντίνα την Παρασκευή και θα είναι σε θέση πιθανότατα να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις για το είδος του ιού κατά το δεύτερο μισό της επόμενης εβδομάδας, σημείωσε ο ίδιος.

Η Airbus απασχολεί περισσότερους από 12.000 ανθρώπους στη μονάδα της στο Αμβούργο-Φινκενβέρντερ και είναι ο μεγαλύτερος βιομηχανικός εργοδότης της πόλης.

Το Σάββατο οι γερμανικές αρχές έθεσαν σε καραντίνα το νοσοκομείο Χούμπολτ του Βερολίνου, αφού 20 ασθενείς και εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στη βρετανική παραλλαγή του νέου κορωνοϊού. Η καραντίνα αφορά περίπου 1.500 γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους, καθώς και πάνω από 400 ασθενείς.