Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία μειώθηκε ελαφρώς περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος μετά τη χειμερινή ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,8% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πτώση 0,5%.

«Μαύρα σύννεφα βρίσκονται επάνω από τη βιομηχανία», δήλωσε ο Alexander Krueger, επικεφαλής οικονομολόγος στο Hauck Aushaeuser Lampe. «Η αδύναμη παγκόσμια οικονομία και οι υψηλές ενεργειακές τιμές θα διατηρήσουν τις προοπτικές ζοφερές. Από την πλευρά της παραγωγής, φαίνεται ήδη μια άλλη τριμηνιαία απώλεια», πρόσθεσε. Στη λιγότερο ασταθή σύγκριση τριών μηνών, η παραγωγή στη Γερμανία μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου ήταν 1,9% χαμηλότερη από τους προηγούμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι δυσκολίες στη μεταποίηση

Ο μεταποιητικός τομέας της Γερμανίας είχε μια δύσκολη χρονιά μέχρι στιγμής λόγω της μείωσης των παραγγελιών, της υποτονικής παραγωγής και των υψηλών τιμών, με τον τελικό HCOB Purchasing Managers Index (PMI) για τη μεταποίηση να υποχωρεί για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο.

Η βιομηχανική παραγωγή (μεταποίηση χωρίς ενέργεια και κατασκευές) μειώθηκε κατά 1,8% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ενώ η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών μειώθηκε κατά 2,9% και η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών μειώθηκε κατά 1,0%, έδειξαν τα στοιχεία. Ο Jens-Oliver Niklasch της LBBW είπε ότι τα στοιχεία αυτά υπογράμμισαν «τη συνεχιζόμενη κατάρρευση της οικονομίας» και προέβλεψαν ότι το τρίτο τρίμηνο θα φέρει πτώση της οικονομικής παραγωγής.

Διαβάστε ακόμη: