Έργο τεράστιας εθνικής στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης, τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής υδρογόνου στη Δυτική Μακεδονία.

«Η υλοποίηση του σχεδίου θα γίνει με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων ενεργειακών ομίλων της χώρας, του ελληνικού Δημοσίου και με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, κατά την συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής, του νομοσχεδίου για την απολιγνιτοποίηση και τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση.

Απάντηση στην αξιωματική αντιπολίτευση

Απαντώντας στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «η χώρα μας έσπευσε πρώτη, χωρίς κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο, να προχωρήσει στην απολιγνιτοποίηση οδηγώντας τη περιοχή σε πλήρη ερημοποίηση και φτώχεια», ο κ. Γεωργιάδης της καταλόγισε υποκρισία και τυχοδιωκτισμό.

«Υποκρίνεστε τους οικολόγους, τους προστάτες του περιβάλλοντος όταν είστε εσείς οι ίδιοι και η κυβέρνηση σας, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκη, δυο φορές είχατε δώσει παράταση στη λειτουργία του ΑΗΣ Καρυάς», αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης.

Έντονη ήταν και η αντίδρασή του στις αιτιάσεις ότι η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος οφείλεται στην ενεργειακή μετάβαση, χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη αιτίαση, «ουρανομήκη ανοησία των δυνάμεων του λαϊκισμού στο διαδίκτυο», και πρόσθεσε λέγοντας ότι «δουλεύουν στο φουλ όλες οι λιγνιτικές μονάδες, και όσο λιγνίτη είναι να δώσουν, τον δίνουν, καλύπτοντας όλες τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας».