Tα εμπορικά κέντρα επισκέφτηκε σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Πήγα σε μερικά από τα μεγάλα Εμπορικά Κέντρα που ανοίξαμε σήμερα. Θέλω να συγχαρώ για την τήρηση των μέτρων και τους πελάτες και τις επιχειρήσεις. Παρά την βροχή, η κίνηση στα μαγαζιά είχε ξεκινήσει, αλλά όλα κυλούν ομαλά. Αν κάνουμε όλοι μας το εμβόλιο όλα θα πάνε καλά».

Υπενθυμίζεται πως οι κανόνες για μετάβαση σε εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά είναι οι εξής:

Για τη μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα είναι υποχρεωτική η αποστολή SMS στο 13032 «Μετακίνηση σε εν λειτουργία εμπορικό κατάστημα με όριο τριών ωρών» ή με τη συμπλήρωση του εντύπου-βεβαίωσης κίνησης ή με τη συμπλήρωση χειρόγραφης βεβαίωσης κίνησης, καθώς και το αποδεικτικό καθορισμού του ραντεβού από την επιχείρηση.
Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13032, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησής του.
Υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) μία φορά την εβδομάδα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες.
Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εντός των καταστημάτων, ένας πελάτης για κάθε 25 τ.μ.
Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των κοινόχρηστων χώρων των εμπορικών κέντρων (malls) και εκπτωτικών χωριών, ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου και τα οριζόμενα στο σημείο 25 της παρ. 1Β της ΚΥΑ Β’ 1441/10.04.21.
Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
Αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (συμπεριλαμβανομένων take away και delivery) εντός των εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.