Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για τις αυξήσεις στην ενέργεια και το σχέδιο της κυβέρνησης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν». Ωστόσο, αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση η Ελλάδα θα πράξει μόνη της. Όπως είπε, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δε μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει τα νοικοκυριά όρθια» είπε.

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξήγησε ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είχε δημιουργηθεί υπό φυσιολογικές καταστάσεις και όχι για κατάσταση πολέμου και μάλιστα για το όφελος των καταναλωτών. «Αν δεν είχαμε τον πόλεμο θα πήγαινε συνέχεια προς τα κάτω, αυτό είναι νομοτελειακό» και οι καταναλωτές θα έβλεπαν συνέχεια φθηνότερο ρεύμα, ανέφερε. «Με την εκτόξευση των τιμών στο φυσικό αέριο, όλα πάνε προς τα πάνω» ανέφερε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΑλέξηΤσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «όταν ακούει ο κόσμος εύκολες λύσεις που προτείνει ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι μαγκωμένος. Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Είμαστε στο μέσο όρο. Αυτό είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ». Σημείωσε, επίσης, ότι το 2017 και το 2018 είχαμε υπερδιπλάσιες διακοπές ρεύματος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε και για το μήνυμα Μητσοτάκη για την εκλογολογία, λέγοντας: «Καλά έκανε και το ξέκοψε ο πρωθυπουργός, για να το καταλάβουν όλοι. Οι εκλογές θα γίνουν το 2023. Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν συνάδερφό μου που να μην δουλεύει».

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε τη σημασία των εναλλακτικών πηγών ενέργειας που πολλοί κατά καιρούς σαμποτάρουν. «Αν βάλουμε παντού αιολικά έργα, μπορούμε να έχουμε τζάμπα ρεύμα», είπε χαρακτηριστικά.

Οικονόμου: Έρχεται παρέμβαση με την οποία ο κόσμος θα δει πολύ μικρότερους λογαριασμούς ρεύματος

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου,  μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε στην αποφασιστική παρέμβαση που θα ανακοινωθεί σύντομα και θα έχει ως αποτέλεσμα να δουν όλοι οι καταναλωτές οριζόντια, μικρότερους λογαριασμούς ρεύματος για ένα μεγάλο χρονικό ορίζοντα,

«Υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα μια στήριξη της κυβέρνησης, η οποία κυρίως απέδωσε σε όσους είχαν κατανάλωση μέχρι 300 kWh στην κύρια κατοικία τους και είδαν πολύ μικρές αυξήσεις. Παράλληλα υπήρξε και μια στήριξη για τις επιχειρήσεις. Ωστόσο όσοι είχαν μεγαλύτερη κατανάλωση είδαν αυξήσεις πολύ μεγαλύτερες. Από δω και πέρα με το σχέδιο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός θα υπάρξει μια πολύ αποφασιστική παρέμβαση, μια πολύ ουσιαστική βοήθεια και στήριξη και σε εκείνους που είχαν υψηλότερες καταναλώσεις, οριζόντια, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων, που θα έχει ως αποτέλεσμα δραστικά μειωμένους λογαριασμούς και για ένα μεγάλο χρονικό ορίζοντα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.