Τζορτζ Ουέμπστερ: Ο πρώτος παρουσιαστής με σύνδρομο Down. Ιστορία έγραψε το παιδικό κανάλι του βρετανικού δικτύου του BBC καθώς η εκπομπή CBeebies, η οποία απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, σύστησε στο τηλεοπτικό κοινό τον George Webster, τον πρώτο παρουσιαστή στην ιστορία με σύνδρομο Down.

Τζορτζ Ουέμπστερ: Ο πρώτος παρουσιαστής με σύνδρομο Down

Πρόκειται για τον 20χρονο Τζορτζ Ουέμπστερ, ο οποίος έχει καταγωγή από το Λιντς και είναι ηθοποιός, χορευτής αλλά και πρεσβευτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Mencap.

Ηθοποιός, χορευτής και πρεσβευτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Mencap, ο Webster ανακοινώθηκε ως παρουσιαστής τη Δευτέρα. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, είπε: «Νιώθω τόσο περήφανος και είμαι τόσο ενθουσιασμένος που ξεκινάω», προσθέτοντας ότι ανυπομονούσε να μαγειρέψει και να χορέψει στον νέο του ρόλο.

CBeebies announces new presenter George Webster to delighted reaction from viewers | The Independent

Ο Γουέμπστερ, ο οποίος κατάγεται από το Λιντς, εμφανίστηκε στο παρελθόν σε ένα εκπαιδευτικό βίντεο για το σκέλος Bitesize του BBC σχετικά με τις παρανοήσεις γύρω από τo σύνδρομο Down.

Πολλοί εξέφρασαν τη χαρά τους στο διαδίκτυο για την ανακοίνωσή του, ειδικά γονείς παιδιών με αναπηρία. Ο ηθοποιός Sally Phillips, ο οποίος έχει έναν γιο με σύνδρομο Down, έγραψε: «Oh CBeebies δεν θα μπορούσα να σας αγαπήσω περισσότερο. Αυτό σημαίνει πολλά για εμάς »

George Webster

Το CBeebies, που απευθύνεται σε παιδιά κάτω των επτά ετών, έχει βραβευθεί για το  περιεχόμενό του τα τελευταία χρόνια. Τον Ιούνιο του 2020, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ο παρουσιαστής  φυλών Μπεν Κάτζι ενημέρωσε τους μικρούς θεατές για τις δικές του εμπειρίες με τον ρατσισμό. Μια σειρά δύο λεπτών ταινιών με τίτλο My Black History Heroes, με έμφαση σε πρόσωπα όπως ο Μπαράκ Ομπάμα και η Μαίρη Σικόλ, προβάλλεται αυτή τη στιγμή στο κανάλι.

Τζορτζ Ουέμπστερ, o πρώτος παρουσιαστής με σύνδρομο Down : Τo twitter τον λατρεύει 

Οι χρήστες του Twitter εξέφρασαν πόσο σημαντικό ήταν να δούμε τη διαφορετικότητα στα τηλεοπτικά κανάλια που απευθύνονται στην επόμενη γενιά. Ο Τζορτζ είχε εμφανιστεί στο παρελθόν σε βίντεο του BBC Bitesize με στόχο να διαλύσει τους μύθους του συνδρόμου Down.

Η σημερινή αντίδραση ήταν καταπληκτική και είμαι τόσο χαρούμενος που έχω τόση υποστήριξη. Είμαι πάνω από το φεγγάρι και είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι λαμπρό. Σας ευχαριστώ που με στηρίζετε» Είπε ο Τζορτζ.