George Clooney αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Η καριέρα του, αλλά και η προσωπική του ζωή απασχολούσε και συνεχίζει να απασχολεί έντονα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τους αρκετούς δημοσιογράφους να τον ακολουθούν όπου κι αν πηγαίνει. Για πολλά χρόνια, όταν δεν βρισκόταν σε κάποιο στούντιο παραγωγής του Λος Άντζελες συνήθισε να παραθερίζει στην βόρεια Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στη λίμνη Κόμο.

Εκεί ο ηθοποιός είχε βρει το σπίτι των ονείρων του. Ένα τεράστιο αρχοντικό του 18ου αιώνα, το οποίο προσφέρε στον Clooney όλες τις ανέσεις. H Villa Oleandra χτίστηκε λίγο μετά το 1700 στο Laglio, μια πόλη «σκαρφαλωμένη» στη δυτική όχθη της λίμνης Κόμο.

Η φήμη που κυκλοφορεί επίμονα το τελευταίο διάστημα είναι ότι ο Clooney νοικιάζει τη Villa Oleandra με την ημέρα. Πρόκειται για ένα σπίτι με άψοξη αισθητική, που εγγυάται την απόλυτη ιδιωτικότητα και μπορεί τώρα να νοικιαστεί ημερησίως για 30.000 ευρώ. Επίσης, διαθέτει έναν πραγματικά μεγάλο κήπο, ο οποίος θεωρείται ιδανικός για γάμους και δεξιώσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσεις ήδη τις πόρτες της έχουν διαβεί αρκετοί διοργανωτές γάμων, οι οποίοι συζητούν το ενδεχόμενο να στήσουν εκεί τα επόμενα events τους.

Από τον δρόμο είναι σχεδόν αδύνατο να δει κανείς τη βίλα ολοκληρωτικά, καθώς υψηλοί τοίχοι και φτάχτες κρύβουν την ομορφιά της. Αν θέλετε να την «κατασκοπεύσετε» πρέπει να τη θαυμάσετε απευθείας από το νερό. Επιβιβάζεστε σε ένα σκάφος και σε μια στιγμή, όλα αλλάζουν. Σίγουρα η θέα της είναι μαγευτική. Ίσως να φανταστείτε και τον εαυτό σας ως πρωταγωνιστή κάποιας ταινίας, όπως αυτές που γυρίστηκαν στο συγκεκριμένο σπίτι μεταξύ του κήπου και της βεράντας του.

Η Villa Oleandra μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μεγάλη ιστορία της και τους σπουδαίους ιδιοκτήτες της. Αποτέλεσε ιδιοκτησία ευγενών οικογενειών, όπως η η οικογένεια Stoppani (1834), οι Antongini (1868) και οι Vitali (1877). Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έγιναν πολλές ανακαινίσεις στο εσωτερικός της, χωρίς όμως να χαθεί η συναρπαστική αισθητική του 18ου αιώνα.

Κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, το κτίριο αγοράστηκε από τον προτελευταίο ιδιοκτήτη του: τον διάσημο επιχειρηματία John Heinz, τον εφευρέτη της κέτσαπ. Μέχρι που το 2002 ο George Clooney αγόρασε τη Villa Oleandra έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: