Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, χαρακτήρισε «φούσκα» τη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα δύο κόμματα πως είναι μακρυά από τα -κάθε φύσης- προβλήματα της κοινωνίας.

«Ο ένας μοιάζει στον άλλο όλο και περισσότερο» είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και έκανε λόγο για ένα «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ» που «καθημερινά ξεπροβάλλει από το Μαξιμου», κατηγορώντας τις δύο πλευρές για επιχείρηση πολιτικής εκμετάλλευσης του ελληνικού metoo. 

Η κ. Γεννηματά συνέχισε να αναφέρεται στην αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι απ’ τη μια «εκτοξεύονται απαράδεκτες βρωμιές» και «λάσπη απ’ τα “πιστόλια” του ΣΥΡΙΖΑ» και απ’ την άλλη «είδαμε βρώμικα χτυπήματα κάτω απ’ τη ζώνη, τρολς και άλλες αθλιότητες».

Ειδικά για τη σημερινή συζήτηση, που προκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φ. Γεννηματά χαρακτήρισε την κίνησή του «προκλητική» και «υποκριτική». Και αυτό γιατί όπως είπε έρχεται σε μια εποχή ανησυχίας στην κοινωνία λόγω της πανδημίας και με την Τουρκία «να αλωνίζει στο Αιγαίο», αλλά και γιατί, όπως τόνισε, έρχεται «στα απόνερα της χυδαίας κόντρας που στήσατε με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι πολίτες ξέρουν ότι η δήθεν μετωπική σύγκρουση είναι μια σκέτη φούσκα» είπε μεταξύ άλλων και τους κατηγόρησε για ένδεια θέσεων.

«Με την τακτική σας καταλαβαίνουμε ότι στο τέλος της ημέρας δεν θέλετε να αλλάξει τίποτα» είπε ακόμα και τους κατηγόρησε ότι η στάση τους «υποτιμά το δράμα των θυμάτων» και αποτρέπει το να ανοίξουν κι άλλα στόματα. «Αυτό γίνεται με την τροπή που έχει πάρει αυτή η συζήτηση», συμπλήρωσε.

Το #metoo πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο, τόνισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην αντίδρασή της, προσθέτονας ότι η υπουργός Πολιτισμού φέρει ευθύνη, «ακόμη και αν εξαπατήθηκε». Ανέφερε ωστόσο ότι η κύρια ευθύνη βαραίνει τον πρωθυπουργό.

Η κ. Γεννηματά καταδίκασε το hashtag #NΔΠαιδεραστές κι εν συνεχεία τόνισε ότι δεν χρειάζεται διχασμός «που υποτιμά το δράμα των θυμάτων και αποτρέπει να ανοίξουν κι άλλα στόματα».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε «να έρθουν όλα στο φως» χωρίς συγκαλύψεις, ενώ δήλωσε πως κάθε πρωτοβουλία, όπως η ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολικά μαθήματα, θα έχει τη στήριξη του κόμματός της.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.