H Φώφη Γεννηματά, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στη Ζέφη Δημαδάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει σε ανακοίνωσή ότι η κ. Γεννηματά επικοινώνησε με την Ζέφη Δημαδάμα και της εξέφρασε τη συμπαράσταση της.

«Είμαστε δίπλα στη Ζέφη στην προσπάθειά της να βοηθήσει να σπάσει η σιωπή και ζητούμε να πέσει φως και στην καταγγελία της. Κάθε γυναίκα που μοιράζεται την οδυνηρή της εμπειρία, μας αναγκάζει όλους να δούμε επιτέλους κατάματα το πρόβλημα. Κάθε γυναίκα που σπάει τη σιωπή είναι μια νίκη απέναντι στο φόβο και την καταπίεση, ένα βήμα πιο κοντά στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την ισότητα. Είναι ένας αγώνας που μας χρειάζεται όλους, μας αφορά όλους και όλες», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Δημαδάμα, αποκάλυψε σήμερα ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από στέλεχος του κόμματος. «Είχα μιλήσει για την εμπειρία μου (…) Υπήρξε μια προσπάθεια μέσα σε ασανσέρ ‘ένδειξη συμπάθειας’ όπως ονομάστηκε, από κάποιον κύριο, στέλεχος ευρύτερα της προοδευτικής παράταξης. Έφυγα σοκαρισμένη γιατί δε θέλω κάτι τέτοιο είπα» ανέφερε η κ. Δημαδάμα μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Πριν από πολλά χρόνια έγινε. 20 χρόνια πριν… Ήταν προσπάθεια που είχε γίνε τότε, και εμένα με σόκαρε σε πρώτη φάση, ήταν τα πρώτα βήματά μου, και με έκανε μάλιστα να σκεφθώ την αποχώρηση από το χώρο της πολιτικής. Ευτυχώς δεν αποχώρησα». «Όχι δεν είναι ενεργός στην πολιτική» διευκρίνισε.