H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ανάφερε σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης, με αφορμή την χθεσινή δολοφονία στη Δάφνη, «μια ακόμη γυναικοκτονία. Μια ακόμα ζωή χάθηκε. Μια ακόμα γυναίκα θύμα. Όσο μένουμε στις διαπιστώσεις, οι αριθμοί μεγαλώνουν».

Η κ. Γεννηματά άφησε αιχμές και για την ολιγωρία που επέδειξαν οι δύο αστυνομικοί που είχαν κληθεί στο διαμέρισμα μερικές εβδομάδες πριν το φόνο, αλλά ολιγώρησαν, με αποτέλεσμα να τεθούν από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ σε διαθεσιμότητα.

Όπως ανέφερε η κυρία Γεννηματά απαιτούνται: «Αποφάσεις και δράσεις τώρα. Για τις ποινές, για την εκπαίδευση των αστυνομικών ώστε να αντιδρούν άμεσα στις καταγγελίες. Για να σπάσει η σιωπή των γυναικών. Κυρίως συστηματική προσπάθεια στο σχολείο, στο σπίτι και στην κοινωνία για το σεβασμό και την ισότητα ανάμεσα στα φύλα.».

 

Δάφνη: Στον εισαγγελέα ο δολοφόνος της Άννας

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε πριν από λίγες ώρες ο άνδρας ηλικίας 40 ετών που δολοφόνησε τη γυναίκα του στη Δάφνη και στη συνέχεια παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Την ίδια ώρα, οι καταθέσεις των ενοίκων στην πολυκατοικία επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη στη Δάφνη, «καίνε» τον συζυγοκτόνο Αλβανικής καταγωγής.

Οι ένοικοι τον κατηγορούν για ενδοοικογενειακή βία και κακοποιητική συμπεριφορά προς το πρόσωπο της Άννας (Ανίσα το βαπτιστικό της όνομα) ηλικίας 31 ετών.

Όπως ανέφεραν οι περισσότεροι από τους ενοίκους, οι οποίοι μίλησαν στους αστυνομικούς λίγη ώρα μετά την εμφάνιση του 40χρονου στο αστυνομικό τμήμα ο 40χρονος ζήλευε την σύζυγο του.

Παράλληλα πρόσθεσαν ότι το ζευγάρι δεν ήταν ευτυχισμένο καθώς, συνεχώς καβγάδιζε. Οι φωνές τους ακουγόντουσαν σε όλη την πολυκατοικία. Μάλιστα δεν ήταν και λίγοι αυτοί που είχαν ακούσει πολλές φορές τη νεαρή μητέρα να φωνάζει «βοήθεια».