Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφάνεια και παρανομίες, αναφορικά με τη διαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων.

Η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι «650.000 αγρότες διαπιστώνουν ότι τα χρήματα των επιδοτήσεων που δικαιούνται δεν τους έχουν καταβληθεί στο ακέραιο όπως ορίζουν οι κοινοτικοί κανονισμοί» και σημειώνει ότι οι επιδοτήσεις που τους καταβλήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μειωμένες κατά 10% χωρίς καμία ενημέρωση και εξήγηση. 

Παράλληλα, αναφέρει ότι «πάνω από 100 εκ ευρώ επιδοτήσεων παρακρατήθηκαν από τους αγρότες την στιγμή που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς».

Η κ. Γεννηματά τονίζει ότι αιτία είναι η πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καλύψει παράνομα ρουσφέτια, με την κατανομή επιδοτήσεων μέσα από το εθνικό απόθεμα, σε άτομα που δεν έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις ή δεν ασκούν και γεωργική δραστηριότητα. Για να ικανοποιηθούν αυτά τα ρουσφέτια περικόπηκαν δικαιώματα επιδοτήσεων από τους πραγματικούς παραγωγούς.

«Για την παράνομη παρακράτηση υπάρχουν σοβαρές ευθύνες που οφείλουν οι αρμόδιοι να τις αναλάβουν. Καλώ άμεσα τον κ. Μητσοτάκη να βάλει τέλος στην εξαπάτηση των αγροτών και να επιστρέψει όλες τις επιδοτήσεις που παράνομα παρακρατήθηκαν», καταλήγει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.