Κλείνει το δημοτικό σχολείο στη Γαύδο λόγω έλλειψης μαθητών. Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, απαντά γιατί είναι αδύνατη η ίδρυση ενός τμήματος Γυμνασίου μόνο για δύο μαθητές, παρόλο που πρόκειται για ακριτικό νησί και είναι δύσκολο για τους μαθητές να μεταβούν αλλού για το αυτονόητο, την εκπαίδευσή τους.

Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει το καθολικό αίτημα των κατοίκων του ακριτικού νησιού για δημιουργία Γυμνασίου προκειμένου η οικογένεια με τρία παιδιά που υπάρχει σε αυτό να μην χωριστεί και εγκαταλείψει το νησί. Ήδη η μητέρα αναγκάζεται να μετοικήσει στην Κρήτη μαζί και με το 3ο παιδί της οικογένειας που είναι στο νηπιαγωγείο αφήνοντας πίσω τον αγρότη πατέρα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κόπτσης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι είναι αδύνατη η δημιουργία ενός μόνο τμήματος Γυμνασίου στο νησί.

Όπως είπε ο ίδιος, «απαιτούνται οκτώ με εννέα εκπαιδευτικοί γιατί υπάρχουν μαθήματα ειδικότητας», τονίζοντας ότι δεν μπορούν να παραλειφθούν μαθήματα γιατί καταστρατηγείται το ωρολόγιο πρόγραμμα και το καταστατικό. Όπως δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας θα είναι αμφίβολο να βρεθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοι και ακόμα και αν βρεθούν θα υπάρχει πρόβλημα στις μετακινήσεις τους.

«Έχουμε πάρα πολλές παραμεθόριες περιοχές. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαφοροποίηση και δυνατότητα κάλυψης όλων», υποστήριξε ο κ. Κόπτσης.

Συμπληρωματικά δήλωσε ότι «ως Πολιτεία κάνουμε τα πάντα. Σε νησιωτικές περιοχές με τόσα λίγα παιδιά είναι αδύνατο. Όπου υπάρχουν τέτοια ζητήματα, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους δήμους ψάχνουμε λύσεις για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια».