Εθελοντής της ΕΠΟΜΕΑ μπαίνει σε ερείπια σπιτιού και διασώζει μικροσκοπικά μωρά γατάκια από την πυρκαγιά.

 

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό βίντεο της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Αιγάλεω, μέλους του πανελλήνιου δικτύου της ΕΠΟΜΕΑ, μια χαραμάδα φως στο ξεκίνημα μιας κυριολεκτικά σκοτεινής ημέρας, από τους καπνούς που καλύπτουν πλέον και το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Χτες, Τρίτη 22 Αυγούστου, η Γιάννα Καλλιντέρη, μέλος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠΟΜΕΑ), μίλησε ενώ επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς στη Φυλή:

«Είμαστε στην Παναγία Κανάλα, η κατάσταση είναι σκέτη κόλαση, η φωτιά μας κύκλωσε και περάσαμε από μέσα για να φύγουμε, κατεβήκαμε όλοι πιο κάτω. Έχω τραυματίσει το πόδι μου και υποφέρω από δύσπνοια. Με αυτό τον αέρα, δεν την ελέγχει ούτε ο διάβολος. Το μέρος είναι γεμάτο καπνό, πετούν ελικόπτερα αλλά ο αέρας γυρνάει διαρκώς τη φωτιά, δεν προλαβαίνεις να φύγεις από ένα σημείο και μεταφέρεται στο άλλο. Χρειαζόμαστε ελικόπτερα, αεροπλάνα, υπάρχουν τρία-τέσσερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, αλλά φυσάει και η φωτιά πηγαίνει προς τα σπίτια – έχει ήδη κάψει κάποια σπίτια στα Άνω Λιόσια».

Δείτε το βίντεο με τη διάσωση των μωρών γατιών από την ΕΠΟΜΕΑ:

Διαβάστε ακόμη: