Οι Γάλλοι εισαγγελείς άνοιξαν προκαταρκτική έρευνα για την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi για πιθανή χειραγώγηση της αγοράς.

Μια δικαστική πηγή επιβεβαίωσε στο CNBC την Τρίτη ότι η Parquet National Financier, ο Γάλλος οικονομικός εισαγγελέας, άνοιξε μια προκαταρκτική έρευνα τον Μάρτιο του 2023 για κατηγορίες για «διάδοση ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών και χειραγώγηση τιμών», που σχετίζονται με προηγούμενες οικονομικές επικοινωνίες της εταιρείας.

«Η Sanofi δεν γνωρίζει καμία προκαταρκτική έρευνα για τους λογαριασμούς της για το 2017 ή άλλο θέμα από την Parquet National Financier. Στεκόμαστε στην ακρίβεια των λογαριασμών μας», ανέφερε η Sanofi σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

«Ως εισηγμένη εταιρεία, οι οικονομικές πληροφορίες που δημοσιεύει η Sanofi είναι ακριβείς, ακριβείς και ειλικρινείς και ελέγχονται δεόντως από δύο ελεγκτικά γραφεία. Η Sanofi επιφυλάσσεται του δικαιώματος να κινηθεί νομικά κατά τυχόν ψευδών ή συκοφαντικών ισχυρισμών.»

Ο φαρμακευτικός κολοσσός στα τέλη του περασμένου μήνα μείωσε τις προβλέψεις του για το 2024/5 και είδε την τιμή της μετοχής του να πέφτει απότομα, τώρα με πτώση 6,8% σε ετήσια βάση.

Διαβάστε ακόμη: