Ο Ζερόμ Αμόν, ο αποκαλούμενος «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα» καθώς υποβλήθηκε σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών στη Γαλλία.

Ο Ζερόμ Αμόν από τη Γαλλία έγινε, το 2018, ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που υποβλήθηκε σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο εξαιτίας μιας σπάνιας γενετικής ασθένειας, της νευροϊνωμάτωσης.

Η πρώτη μεταμόσχευση στο πρόσωπο του Ζερόμ Αμόν πραγματοποιήθηκε το 2010 ενώ το 2018 υποβλήθηκε σε δεύτερη μεταμόσχευση κι έτσι είχε τρία διαφορετικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

«Πέθανε. Ήταν εξαντλημένος προς το τέλος, “έφυγε” εδώ και μία εβδομάδα, επικοινωνούσα μαζί του με μηνύματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Φρανκ Ζαλ, στενός φίλος της οικογένειας και διδάκτωρ θαλάσσιας βιολογίας.

Ο ίδιος δηλώνει συγκινημένος και αναφέρθηκε στην ψυχική δύναμη του 49χρονου:

«Θα ήθελα να μιλήσω για το σθένος του Ζερόμ, τον ρωτούσα πώς μπορούσε να υπομένει όλα αυτά». 

Η πρώτη μεταμόσχευση στο πρόσωπο του Ζερόμ Αμόν πραγματοποιήθηκε το 2010 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Henri Mondor» στο προάστιο Κρετέιγ, νοτιοανατολικά του Παρισιού από τον πλαστικό χειρουργό καθηγητή Λοράν Λαντιερί. Το 2018 έγινε η δεύτερη μεταμόσχευση από τον ίδιο γιατρό, αυτή τη φορά στο νοσοκομείο «Ζορζ Πομπιντού» στο Παρίσι.

Ο Ζερόμ Αμόν έπασχε από νευροϊνωμάτωση τύπου 1, μια γενετική ασθένεια που επιφέρει δυσμορφία στο πρόσωπο.

Διαβάστε ακόμη: