Επιστροφή στο… παρελθόν, όσον αφορά το θέμα της σχολικής στολής που πρέπει να φορούν οι μαθητές, εισηγείται ο υπουργός Παιδείας στη Γαλλία.

«Οι μαθητές θα έπρεπε να φορούν σχολική στολή», υποστηρίζει ο Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος δήλωσε ότι θα ανακοινώσει το σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα το φθινόπωρο. Ο Ατάλ κάλεσε όλους όσοι είναι υπέρ του μέτρου να επικοινωνήσουν με τους συμβούλους του, όπως σχολιάζει το γαλλικό δίκτυο BFMTV.

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ δεν βλέπει ότι, το να φορούν οι μαθητές σχολική στολή αποτελεί μια θαυματουργή λύση για γονείς και καθηγητές, ωστόσο πιστεύει ότι το πολιτικό του πρόγραμμα «αξίζει να δοκιμαστεί».

Σε σημερινές του δηλώσεις στο δίκτυο «RTL», ο Γκαμπριέλ Ατάλ υποστήριξε ότι θα ανακοινώσει τις «μεταρρυθμίσεις» του προγράμματός του το φθινόπωρο.

«Υπάρχουν διαφορετικές περιοχές και ιδρύματα -Δημοτικά σχολεία, Κολέγια, Λύκεια- για να υπάρχει μια πραγματική μεθοδολογία αξιολόγησης», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Παιδείας .

Το παραδοσιακό συντηρητικό κόμμα «Les Republicains» και το ακροδεξιό «Εθνικός Συναγερμός» (RN) βλέπουν με καλό… μάτι την πρόταση του Γάλλου υπουργού.

Αρκετές πολιτικές προσωπικότητες στηρίζουν την επιστροφή της σχολικής στολής: Από τη Δεξιά και την Ακροδεξιά, που βλέπουν ευνοϊκά την πρωτοβουλία του Ατάλ, όπως ο Ερίκ Τσιοτί, αρχηγός του κόμματος (LR) και ο Λουί Αλιό, πρώην σύντροφος της Μαρίν Λεπέν και δήμαρχος με το κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» (RN) στην Περπινιάν, έως την Μαρτίν Βασάλ, πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου Bouches-du-Rhône.

Η Βασάλ έγινε «αντάρτισσα» στις τελευταίες προεδρικές εκλογές προσχωρώντας στο κόμμα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Διαβάστε ακόμη: