Ένας έφηβος 14 ετών έχασε τη ζωή του στους δρόμους του Μονπελιέ όταν τον παρέσυρε αυτοκίνητο, λατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν μεταξύ Γάλλων και Μαροκινών οπαδών,  κ=μετά την ήττα του Μαρόκου στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Γαλλία.

Το αγόρι, ήταν μέλος μιας μεγάλης ομάδας που φαινόταν να είναι Μαροκινοί οπαδοί στην οδό Rue de la Mosson στη νότια γαλλική πόλη, όταν έπεσαν πάνω σε ένα λευκό αυτοκίνητο με μια γαλλική σημαία να κυματίζει από το παράθυρό του.

Η ομάδα προσπάθησε να αποσπάσει τη σημαία από τον ιδιοκτήτη της, όταν ο οδηγός πανικοβλήθηκε και έκανε μια βιαστική αναστροφή για να περάσει στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας και να διαφύγει γρήγορα.

Ο έφηβος παρασύρθηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, αλλά αργότερα πέθανε, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Συγκρούσεις σε Γαλλία και Βέλγιο

Γάλλοι και Μαροκινοί οπαδοί συγκρούστηκαν σε πόλεις της Γαλλίας και του Βελγίου μετά τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σκηνές από τις νότιες γαλλικές πόλεις Μονπελιέ και Νίκαια έδειξαν οπαδούς να μάχονται στους δρόμους, να εκτοξεύουν φωτοβολίδες ο ένας εναντίον του άλλου και να βάζουν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στους δρόμους, ενώ οι αστυνομικοί κρατούσαν γκλομπ και χρησιμοποιούσαν κανόνια νερού για να καταστείλουν τις ταραχές.

Εν τω μεταξύ, στις Βρυξέλλες, περίπου 100 Μαροκινοί οπαδοί συγκεντρώθηκαν κοντά στο νότιο σταθμό των Βρυξελλών, πετώντας πυροτεχνήματα και άλλα αντικείμενα στις γραμμές των αστυνομικών, αλλά διαλύθηκαν γρήγορα όταν χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα.

Περίπου 10.000 αστυνομικοί στη Γαλλία και το Βέλγιο ετοιμάζονταν για μεγάλες μάχες, αφού οι Les Bleus πέταξαν το αουτσάιντερ Μαρόκο έξω από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Περίπου 2.200 αστυνομικοί,  αναπτύχθηκαν μόνο στο Παρίσι με αστυνομικά βαν και οδοφράγματα να παρατάσσονται στα Ηλύσια Πεδία.