Η πρώην υπουργός του Νικολά Σαρκοζί και πρόεδρος της περιφέρειας Ιλ ντε Φρανς, Βαλερί Πεκρές, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τις προεδρικές εκλογές του 2022, προκειμένου να «αποκαταστήσει τη γαλλική υπερηφάνεια», σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Figaro, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπό της.

Κίνημα

«Είμαι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές με στόχο να αποκαταστήσω τη γαλλική υπερηφάνεια. Δεν ανέχομαι πλέον να μιλάμε αντί του να ενεργούμε», λέει η πρόεδρος του κινήματος Libres! (δεξιά), πρώην μέλος του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι (LR), η οποία έχει καταλάβει διάφορες υπουργικές θέσεις, μεταξύ άλλων εκείνη της υπουργού Προϋπολογισμού, υπό την προεδρία του Νικολά Σαρκοζί, μεταξύ 2011-2012.

«Πρέπει να έλθουμε σε ρήξη με δέκα έτη κακών επιλογών, ημίμετρων, αναποφασιστικότητας και τελικά κατάρρευσης της χώρας μας», συμπλήρωσε η ίδια.

Η υποψήφια λέει ότι θέλει «να κάνει περισσότερα από το να επιδιώκει να αρέσει», έπειτα από μια πενταετή προεδρική θητεία «με πολύ λίγες μεταρρυθμίσεις». Επιθυμεί, επίσης, να «επαναφέρει στην τάξη τη χώρα».

«Το 2022, η Γαλλία πρέπει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Αυτό το καλοκαίρι, θα διασχίσω τη χώρα για να συναντήσω Γάλλους, με στόχο να εμπλουτίσω το σχέδιό μου», διευκρίνισε η ίδια.

Έχοντας επανεκλεγεί τον Ιούνιο ως επικεφαλής της Ιλ ντε Φρανς, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Παρίσι, η Βαλερί Πεκρές είναι η δεύτερη διεκδικήτρια, πρώην μέλος των Ρεπουμπλικάνων, που ανακοινώνει την υποψηφιότητά της, μετά τον ομόλογό της της περιφέρειας Ο ντε Φρανς (βόρεια) Ξαβιέ Μπερτράν, στα τέλη Μαρτίου