Τρεις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους κατά την παρέμβασή τους σε περιστατικό οικογενειακής βίας στην κεντρική Γαλλία, χθες το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Η αστυνομία είχε λάβει κλήση από μια γυναίκα που κατήγγειλε ενδοοικογενειακή βία από το σύζυγό της. Όταν έφτασαν στο σπίτι που είχε καταφύγει η πρώτη, άρχισαν να δέχονται πυρά από έναν 48χρονο με αποτέλεσμα ένας από τους αστυνομικούς να υποκύψει στα τραύματά του, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε στο πόδι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τη νύχτα σ’ ένα απόμερο χωριό στο Πουί ντε Ντομ της κεντρικής Γαλλίας.

Αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι ο δράστης σε κατάσταση αμόκ άρχισε να πυροβολεί κατά άλλων αστυνομικών που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, με αποτέλεσμα να σκοτώσει άλλους δύο. Η γυναίκα διέφυγε τον κίνδυνο ενώ στο σημείο παρευρέθει και η πυροσβεστική.

Στη συνέχεια, η αστυνομία προσπάθησε να συλλάβει το δράστη ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές για θέματα ενδοοικογενειακής βίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, ο δράστης βρέθηκε νεκρός, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου ακόμη.