Στους σταύλους μιας επιχείρησης αναπαραγωγής αλόγων ιπποδρομιών, στην Ιρλανδία, ζει ένα που αξίζει 200 εκατ. ευρώ.

Το Coolmore Stud, στο Φέθαντ της Ιρλανδίας, δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό. Είναι, όμως, στους λάτρεις των ιπποδρομιών, αφού εκεί βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αναπαραγωγής αλόγων για κούρσες.

Στους σταύλους αυτής της επιχείρησης, λοιπόν, ζει και ένα άλογο, το οποίο έγινε θέμα από την ισπανική εφημερίδα AS. Ο λόγος; Αξίζει περισσότερα από όσα Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι μαζί!

Σύμφωνα με το transfermarkt, τη γερμανική ιστοσελίδα που ορίζει τη χρηματιστηριακή αξία ποδοσφαιριστών και ομάδων, ο 35χρονος Πορτογάλος σταρ της Γιουβέντους αξίεζει 60 εκατ. ευρώ πλέον και ο 33χρονος Αργεντίνος της Μπαρτσελόνα άλλα 100. Σύνολο, 160 εκατ. ευρώ και οι δύο μαζί.

Όχι αρκετό, όμως, για να τα… βάλουν με τον «Γαλιλαίο», το άλογο στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω, αφού η δική του αξία είναι στα 200 εκατ. ευρώ! Όπως αναφέρει μάλιστα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γαλιλαίος γεννήθηκε στην Ιρλανδία στις 30 Μαρτίου 1998 και η ανταγωνιστική του καριέρα ήταν πολύ επιτυχημένη, κερδίζοντας τους πρώτους έξι αγώνες του σε εννέα μήνες. Αποσύρθηκε μετά τη μοναδική του ήττα, στο Breeder’s Cup Classic στο Belmont Park της Νέας Υόρκης, ενώ κέρδισε βραβεία αξίας 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, το 2019 στο Derby του Epsom, ο Γαλιλαίος ήταν ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους των δώδεκα από τους 13 συμμετέχοντες!