Στόχος μαφιόζικης επίθεσης έγινε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ένας άνδρας, στην οδό Εκάβης, στο Γαλάτσι. Την ώρα που έβγαινε από γυμναστήριο δέχθηκε δολοφονική επίθεση από δύο αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Εχει δεχθεί τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες και εξέπνευσε μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα περίπου 40 ετών, ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για εκτέλεση από επαγγελματίες.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο ενώ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας είναι  ο 35χρονος πυγμάχος Χάρης Κοντογιώργης.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Εκάβης, έξω από τον αθλητικό όμιλο πυγμαχίας “Περσεύς”. Την ώρα που το θύμα έμπαινε στο γυμναστήριο, άγνωστοι τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν τουλάχιστον 4 φορές.

Ο Κοντογιώργης ήταν έμπειρος αθλητής με πολλούς αγώνες πυγμαχίας και πρωταθλητής Ελλάδος, ενώ συνδέεται συγγενικά με πρόσωπο που είχε δολοφονηθεί προ μηνών στη Μεταμόρφωση. Οι έρευνες της αστυνομίας προσανατολίζονται ως προς τα κίνητρα της δολοφονίας στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Αυτός είναι ο 35χρονος πυγμάχος:

Ο ανηψιός του δολοφονημένου «Κεφάλα» ο νεκρός στη πυγμάχος στο Γαλάτσι – Συμβόλαιο θανάτου της νύχτας

 

Το όνομα του θύματος εμπεριεχόταν στη δικογραφία μπράβων του 2011, ενώ ήταν ανιψιός του 58χρονου γνωστού μπράβου της νύχτας με το προσωνύμιο «Κεφάλας». Ο συγκεκριμένος είχε δολοφονηθεί τον Μάιο του 2021 έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση.

Η σχέση με τη δολοφονία του “Κεφάλα” τον Μάιο στη Μεταμόρφωση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δολοφονία σχετίζεται με το επίσης μαφιόζικο χτύπημα στον 58χρονο πυγμάχο “Κεφάλα”, τον Μάιο του 2021, έξω από σουβλατζίδικο στη Μεταμόρφωση. Μάλιστα, ο Χάρης Κοντογιώργης ήταν ανιψιός του επίσης δολοφονηθέντος “Κεφάλα” και το όνομά του εμπεριεχόταν στη δικογραφία μπράβων του 2011.

Να διευκρινιστεί ότι δεν είχαν συγγενικές σχέσεις, αλλά φώναζαν “ανιψιό” τον Κοντογιώργη επειδή τον είχε από μικρό στην ομάδα του ο “Κεφάλας”.

Ο “Κεφάλας” όπως ήταν το προσωνύμιο του, ήταν γνωστός στις αρχές και είχε απασχολήσει στο παρελθόν το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το όνομα του είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφία που υποβλήθηκε το 2011, ως ηγέτης ομάδας που πουλούσε προστασία σε ιδιοκτήτες καταστημάτων στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Ιωνίας, της Χαλκηδόνας, του Ηρακλείου, της Μεταμόρφωσης και της Κηφισιάς. Το 2007 είχε κατηγορηθεί μαζί με τρία ακόμα άτομα για αρπαγή και ξυλοδαρμό άνδρα.

Οι δύο πυγμάχοι φέρονταν να σχετίζονταν τόσο με τον Δημήτρη Καπέ-Καπετανάκη, μέλος μίας από τις εκδοχές του λεγόμενου “Συνδικάτου του εγκλήματος”, που δολοφονήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2020 στα Βριλήσσια, όπως επίσης και με τον “Capo dei Capi” (Αφεντικό των αφεντικών), Θέμη Καλαποθαράκο, που έπεσε νεκρός στις 25 Ιουλίου του 2000, δεχόμενος 60 σφαίρες από τους εκτελεστές του ενώ οδηγούσε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στον Μαραθώνα.

Οι συγκεκριμένες σχέσεις οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα ακόμα ξεκαθάρισμα λογαριασμών στα πλαίσια της εκκαθάρισης στο χώρο της νύχτας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία τρία χρόνια, με πάνω από 22 νεκρούς.