Το γάλα καρύδας είναι η νέα υπερδύναμη στην διατροφή μας. Ένα ρόφημα που εκτός των πλουσίων προνομίων του έχει και ελάχιστες θερμίδες αφού κάθε ποτήρι μας δίνει μόλις 50 θερμίδες.
Είναι γάλα φυτικής προελεύσεως, πλούσιο σε μαγνήσιο και μαγγάνιο. Περιέχει, αρκετή ποσότητα ασβεστίου ενώ η περιεκτικότητά του σε βιταμίνες C και Ε του προσδίδει ήπια αντιοξειδωτική δράση. Είναι πλούσιο σε ω-6 λιπαρά οξέα τα οποία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον οργανισμό, αλλά και υαλουρονικό οξύ, λιπαρό οξύ που έχει αποδειχθεί ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά στην αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.
Δεν περιέχει βιταμίνες, πέραν της μικρής ποσότητας C και Ε και είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά. Το κορεσμένο λίπος που περιέχεται στο γάλα καρύδας μεταβολίζεται αμέσως και μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια. Βοηθά στη διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Το γάλα καρύδας είναι μία από τις καλύτερες πηγές μαγγανίου. Το μαγγάνιο δραστηριοποιεί πολλά ένζυμα και συμμετέχει στον μεταβολισμό της γλυκόζης και του ασβεστίου.
Επίσης, βελτιώνει σημαντικά τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, μειώνοντας τη φλεγμονή. Βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Το γάλα καρύδας περιέχει χαλκό και βιταμίνη C, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δύναμη, την ευελιξία και την ελαστικότητα του δέρματος.