Συνεχίζει την πτωτική πορεία του το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, με τις τιμές να υποχωρούν για πέμπτη μέρα, καθώς οι αποστολές LNG από τις ΗΠΑ αναμένεται να αμβλύνουν την κρίση στην περιοχή.

Ο δείκτης αναφοράς για το φυσικό αέριο στο Άμστερνταμ υποχώρησε έως και 9,2%, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, πλέον περισσότερα πλοία που μεταφέρουν LNG κατευθύνονται προς την Ευρώπη, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι οι νέες προμήθειες θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας στην αγορά.

Οι τιμές έχουν υποχωρήσει μετά την εκτόξευσή τους σε επίπεδα ρεκόρ την τελευταία εβδομάδα, εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και έντονων πτώσεων στις ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Παρόλο που η ζήτηση θα μειωθεί από τις πιο ήπιες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης την ερχόμενη εβδομάδα, τα αποθέματα σε φυσικό αέριο εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου κατά 23% χαμηλότερα από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ωστόσο, η αγορά παραμένει σε επιφυλακή, καθώς η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.