Πυροβολισμοί έπεσαν στις φυλακές Τρίπολης, λίγο πριν τη λήξη του προαυλισμού των κρατουμένων, προχθές, με αποτέλεσμα να υπάρξει πανικός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινό», το περιστατικό συνέβη, πριν από δύο ημέρες, δηλαδή την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος Τάσος Τεργιάκης στον «αέρα» της εκπομπής, το πρωί της Τετάρτης.

Τι συνέβη στις φυλακές Τρίπολης;

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, «το σίγουρο είναι ότι προκλήθηκε πανικός στις φυλακές της Τρίπολης. Το περιστατικό ήταν πάρα πολύ σοβαρό. Έπεσαν πυροβολισμοί. Έγινε προχθές, τη Δευτέρα, λίγο πριν τη λήξη του προαυλισμού».

«Εννοείται πως και ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης άκουσαν τους πυροβολισμούς από τους εξωτερικούς φρουρούς, στην προσπάθεια τους να σταματήσουν έναν 27χρονο Αφγανό, ο οποίος ήταν στην πτέρυγα Covid, βγήκε έξω, ανέβηκε στον μαντρότοιχο των μαγειρείων και από εκεί σε μια παλιά ταράτσα των φυλακών», προσέθεσε ο Τάσος Τεργιάκης.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως «με το που ήχησε ο συναγερμός οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στα κελιά τους ώστε να αποφευχθεί τυχόν τραυματισμός τους. Ανάμεσα τους και οι τρομοκρατημένοι Δημήτρης Λιγνάδης και Πέτρος Φιλιππίδης».

Επίσης, ο Γιώργος Κωστίκας, πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών, μιλώντας στην εκπομπή αναφέρθηκε στο περιστατικό το οποίο συνέβη στις φυλακές Τρίπολης.

Όπως υπογράμμισε, ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκονταν στο εσωτερικό της φυλακής όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί και μπήκαν αμέσως στα κελιά τους.

https://www.youtube.com/watch?v=6cMPqU8wyWI&t=111s

Υπενθυμίζεται πως ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει στη φυλακή αλλά έχει νέους δικηγόρους καθώς δεν τον εκπροσωπεί πλέον ο Θέμης Σοφός.

Σε πρωινή εκπομπή, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε μιλήσει ως πληρεξούσιος δικηγόρος του προφυλακισμένου ηθοποιού, ανακοινώνοντας ότι εκπροσωπεί τον Πέτρο Φιλιππίδη μαζί με την Κική Πακιρτζίδου.

Αναφορικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη, την παραπομπή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού που τον βαραίνουν εισηγήθηκε, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η αρμόδια εισαγγελέας.

Με την πρότασή της, η εισαγγελική λειτουργός εκτιμά ότι ο προσωρινά κρατούμενος σκηνοθέτης και ηθοποιός πρέπει να δικαστεί για τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του από τέσσερις άνδρες, ανήλικοι στην πλειονότητά τους, κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης.