Διεθνή funds επιστρέφουν στην αγορά της Ινδίας ως μια εναλλακτική λύση από την “προβληματική” οικονομία της Κίνας, ενισχύοντας τις αποτιμήσεις για την αγορά μετοχών τους σε νέα υψηλά.

Οι παγκόσμιοι θεσμικοί επενδυτές αγόρασαν μετοχές αξίας $17,2 δισ. στο έθνος της Νότιας Ασίας σε καθαρή βάση από την αρχή της χρονιάς έως και την 1η Σεπτεμβρίου, γεγονός που αντέστρεψε την εικόνα “φυγής” τους  το 2022.

Οι traders επέλεξαν ινδικές μετοχές για έξι συνεχείς μήνες έως τον Αύγουστο, πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο σερί αγορών από τον Μάρτιο του 2021. Οι μετοχές στην Ινδία βρίσκονται στη μέση ενός πολυετούς ράλι με τους βασικούς δείκτες αναφοράς S&P BSE Sensex και NSE Nifty 50 Index να διαπραγματεύονται για την όγδοη συνεχή χρονιά ανόδου τους.

Ισχυρές επιδόσεις

Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg οι ικανοποιητικές εταιρικές επιδόσεις, η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και η πολιτική σταθερότητα στην χώρα προσελκύουν τους επενδυτές ακόμη και όταν εγκαταλείπουν άλλες ασιατικές αναδυόμενες αγορές. Η επανέναρξη των ξένων εισροών τον Μάρτιο έχει επίσης διευρύνει το ράλι των τοπικών μετοχών σε μικρές και μεσαίες εταιρείες, βοηθώντας τις να ανέβουν ταχύτερα από εκείνες της λεγόμενης υψηλής κεφαλαιοποίησης. Αυτό ενίσχυσε την κεφαλαιοποίηση της αγοράς της Ινδίας στο ιστορικό υψηλό των $3,75 τρισ τη Δευτέρα.

Διαβάστε ακόμη: