Άνοιξε νωρίς το πρωί της Δευτέρας η πλατφόρμα Fuel Pass 2, μέσω του vouchers.gov.gr, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως και την προηγούμενη φορά, οι αιτήσεις θα γίνονται προοδευτικά με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, ενώ η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή μέχρι και τις 29 Αυγούστου, με βάση τον τρέχοντα σχεδιασμό.

Αιτήσεις μπορούν να κάνουν όσοι έχουν ΑΦΜ που τελειώνει σε 1, 2 και 3.

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2 θα πρέπει να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021.

Fuel Pass 2 – Αναλυτικά τα ποσά:

Σε άυλη κάρτα

  • 100€ για τα ΙΧ στα νησιά.
  • 70€ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά.
  • 60€ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα.
  • 80€ για τα ΙΧ στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Όμως, αν επιλεγεί η πίστωση του Fuel Pass 2 σε τραπεζικό λογαριασμό και όχι την ψηφιακή κάρτα που προσφέρει το μπόνους 15 €, τότε ισχύουν τα εξής ποσά:

85€ για τα ΙΧ στα νησιά.

55€ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά.

45€ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα.

65€ για τα ΙΧ στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Fuel Pass 2: Ποιοι θα δουν διπλή επιδότηση

Για όλους όσοι χρησιμοποιούν ντίζελ κίνησης, η επιδότηση είναι διπλή, καθώς εισπράττουν και το επίδομα καυσίμων και κερδίζουν την επιδότηση «στην αντλία» που μειώνει την τιμή του πετρελαίου κίνησης στα 12 λεπτά ανά λίτρο που μαζί με το ΦΠΑ, φθάνει στα 15 λεπτά ανά λίτρο.

Τρία είναι τα βασικά «κλειδιά» που θα «ξεκλειδώσουν» τη νέα επιδότηση καυσίμων τρίμηνης διάρκειας από 60€ έως και 100€ σε περισσότερους από 3.000.000 δικαιούχους ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών, σύμφωνα με χθεσινή (30/07) ανακοίνωση της κυβέρνηση.

Το πρώτο είναι το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο ανέχεται σε 30.000€, προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 45.000€.

Το δεύτερο είναι ότι η επιδότηση στη βενζίνη θα γίνει με βάση τις δηλώσεις του φορολογικού έτους 2021. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 2.500.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει δηλώσεις, θα πρέπει να σπεύσουν, ώστε να τύχουν στη συνέχεια της κρατικής επιδότησης.

Από το Υπουργείο Οικονομικών, αποφεύγουν να «ανοίξουν» τα χαρτιά τους αναφορικά με το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Το τρίτο «κλειδί» είναι ότι το όχημα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.