Χθες το μεσημέρι στις Ράχες Φθιώτιδας, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου έπεσε στη θάλασσα μαζί με το αυτοκίνητο του κάτω από περίπλοκες συνθήκες.

Πρόκειται για έναν άνδρα 73 ετών, ο οποίος στην προσπάθειά του να κάνει αναστροφή, βούτηξε μέσα στη θάλασσα. Το μεγάλο όχημα μάρκας Jeep Cherokee άρχισε σιγά-σιγά να παρασύρεται, με τον οδηγό να μην μπορεί να ανοίξει την πόρτα για να βγει, αφού το νερό είχε φτάσει μέχρι τη μέση της πόρτας.

Δυο από τους πελάτες που κάθονταν λίγο πιο δίπλα σε ένα ζαχαροπλαστείο πήδηξαν στη θάλασσα για να τον σώσουν, καθώς έβλεπαν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει και τον άνθρωπο να κινδυνεύει να πνιγεί. Αφού έφτασαν στο αυτοκίνητο, τράβηξαν τον οδηγό και τον έβαλαν να καθίσει πάνω στην οροφή του τζιπ, η οποία είχε μείνει έξω από το νερό.

Ο οδηγός είχε τις αισθήσεις του, αλλά ήταν παγωμένος και σοκαρισμένος και δεν μπορουσε να κουνηθεί. Εκείνη την ώρα έφτασαν στο σημείο εθελοντές διασώστες και αστυνομικοί του ΑΤ Στυλίδας, οι οποίοι συνέβαλαν στον απεγκλωβισμό του ηλικιωμένου προσπαθώντας να τον βγάλουν στην παραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος οδηγός αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας με την καρδιά του και κινδύνευε από την υποθερμία που είχε υποστεί. Εκεί τον σκέπασαν με ρούχα και κουβέρτες, ενώ έφτασαν και οι άνδρες του Λιμενικού για να βοηθήσουν μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ και να τον παραλάβει.

«Πάθαμε σοκ. Πνιγόταν ένας άνθρωπος μπροστά στα μάτια μας. Να ειναι καλά οι άνθρωποι που βούτηξαν και τον έβγαλαν από το αμάξι και τα παιδιά της αστυνομίας που ήρθαν και βοήθησαν. Αν καθυστερούσαν λίγο ακόμα θα είχε πνίγει ο άνθρωπος», δήλωσε στο LamiaReport ένας από τους περίοικους που είδε το τζιπ να παρασύρεται από τη θάλασσα.

Πιθανολογείται ο οδηγός να έπαθε κάτι παθολογικό ή να κόλλησε καταλάθος το πόδι του στο γκάζι.