Αν ψάχνετε για μια προσιτή απόδραση στην Ευρώπη, αυτοί οι φθηνοί προορισμοί μπορούν να αποδειχθούν ως το τέλειο μέρος για τις διακοπές σας.

Οι ταξιδιώτες που έχουν ένα συγκεκριμένο όριο στο budget τους άλλωστε, δεν λαχταρούν τυχαία αυτούς τους προορισμούς για τις αξέχαστες εμπειρίες, το φαγητό και τον πολιτισμό τους.

Έτσι, αν ψάχνετε για τον καλύτερο τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων, σας έχουμε 6 από τις πιο φθηνές χώρες της Ευρώπης που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα σας.

Και μπορείτε να τις επισκεφθείτε οποιαδήποτε εποχή του έτους επιθυμείτε αν και το φθινόπωρο και η άνοιξη αποτελούν τις ιδανικές περιόδους!

Φθηνοί προορισμοί στην Ευρώπη-Βουλγαρία

Φθηνοί προορισμοί στην Ευρώπη υπάρχουν και δίπλα μας στα Βαλκάνια. Από τις φθηνότερες χώρες στην Ευρώπη είναι η Βουλγαρία. Θα εξοικονομήσετε χρήματα ταξιδεύοντας σε αυτήν την όμορφη χώρα. Η πρωτεύουσα της είναι απολύτως εκπληκτική! Και ευτυχώς τα περισσότερα από τα κύρια αξιοθέατα, ακόμη και στη Σόφια, είναι προσιτά. Και είναι εκπληκτικό το γεγονός πως υπάρχουν δωρεάν περιηγήσεις με τα πόδια στις περισσότερες από τις κύριες πόλεις. Και μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε μερικά βουλγαρικά αρτοσκευάσματα όπως μπάνιτσα και krenvirshka όσο βρίσκεστε εκεί.

Φθηνοί προορισμοί στην Ευρώπη-Βουλγαρία

Ρουμανία

Με τις ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Βουκουρέστι, το Σιμπίου και το Μπρασόβ, την παραλία δίπλα στη Μαύρη Θάλασσα και την πεζοπορία στα Καρπάθια Όρη, ένας ταξιδιώτης συνδυάζει πολλά πράγματα μαζί σε ένα ταξίδι. Φυσικά, τα αξιοθέατα είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή. Γιατί λοιπόν, να μην εξερευνήσετε μερικά από τα όμορφα κάστρα της Ρουμανίας; Δύο από τα πιο δημοφιλή κάστρα είναι το Κάστρο Μπραν (Κάστρο του Δράκουλα) στην Τρανσυλβανία και το Κάστρο Peleș στη Σινά.

Φθηνοί προορισμοί στην Ευρώπη-Ρουμανία

Φθηνοί προορισμοί στην Ευρώπη-Ουγγαρία

Κάθε χρόνο, πάρα πολλοί ταξιδιώτες συρρέουν στην Ουγγαρία για τα ιαματικά λουτρά Széchenyi στη Βουδαπέστη. Υπάρχει πλούσια ιστορία και μια ακμάζουσα γαστρονομική πορεία στην εν λόγω χώρα που δεν θέλετε να χάσετε! Και το καλύτερο κομμάτι; Ότι δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά για να δοκιμάσετε φαγητά όπως γκουλάς ή λάνγκος. Είναι τέλεια για υπέροχες φθηνές ευρωπαϊκές διακοπές.

Φθηνοί προορισμοί στην Ευρώπη

Φθηνοί προορισμοί στην Ευρώπη-Πορτογαλία

Κορυφαίες πόλεις της Πορτογαλίας, όπως η Λισαβόνα και το Πόρτο, βρίσκονται στις περισσότερες από τις λίστες ταξιδιωτών ενώ αξίζει να πάει κανείς και στο Αλγκάρβε για να απολαύσει τον ήλιο. Εξάλλου, αν ψάχνετε για παρθένες παραλίες (είτε κάνει καλό καιρό και είναι για μπάνιο είτε δεν το τολμήσετε και αρκεστείτε στη θέα), νόστιμο φαγητό στον δρόμο, γνωστό ως street food, και κρασί, φροντίστε να προσθέσετε την Πορτογαλία στο ταξίδι σας, με τις αεροπορικές εταιρείες να έχουν μερικές από τις καλύτερες προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων.

Φθηνοί προορισμοί στην Ευρώπη-Πορτογαλία

Τσεχία

Αν οι φθηνοί προορισμοί στην Ευρώπη είναι το φόρτε σας, τότε πρέπει να επισκεφτείτε την Τσεχία. Με πανέμορφες πόλεις όπως η Πράγα, η Τσεχία είναι σίγουρα μια επιλογή που οφείλει κανείς να έχει στα υπόψιν του. Εάν μείνετε έξω από τον κύριο πυρήνα της πόλης στην Πράγα, σε πόλεις δηλαδή, όπως το Μπρούνο και η Οστράβα, θα διαπιστώσετε τη μαγεία της χώρας στην κεντρική Ευρώπη που συνορεύει προς τα βόρεια με την Πολωνία, με τη Γερμανία στα βορειοδυτικά και τα δυτικά, την Αυστρία στα νότια και τη Σλοβακία στα ανατολικά. Επιπλέον, η μπύρα είναι φθηνότερη από το νερό, όπως λέγεται!

Πολωνία

Αν σκέφτεστε να κατευθυνθείτε προς την Κεντρική Ευρώπη, η Πολωνία θα πρέπει να είναι στη λίστα σας! Οι φιλικές προς το budget πόλεις, την καθιστούν μία από τις φθηνότερες χώρες στην Ευρώπη. Διότι πας εκεί και μπορεί να πει κανείς πως νιώθει… πλούσιος με την αναλογία με το ευρώ να είναι 1 προς 4. Για παράδειγμα, αν έχει 100 ευρώ, στην Πολωνία είναι 450 ζλότι! Και το σίγουρο είναι πως θα χορτάσει και το μάτι με την πανέμορφη αρχιτεκτονική και τα μοναδικά τοπία αλλά και το στομάχι με το εκπληκτικό φαγητό!