Tο βλέμμα στην Αράχωβα και στα όσα συνέβησαν στον Όλιβερ έχουν στρέψει οι πολίτες της χώρας ζητώντας απαντήσεις και τη σύλληψη- φυσικά- του δράστη.

Την ίδια στιγμή υπάρχει διαφωνία μεταξύ των κτηνιάτρων για το εάν το χάσκι βιάστηκε τελικά με αιχμηρό αντικείμενο ή όχι.

Σύμφωνα με την εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα Mega», έχει βγει γνωμάτευση από τη διενέργεια νεκροψίας στον άτυχο Όλιβερ, σύμφωνα με την οποια δεν υπήρχε η χρήση αιχμηρού αντικειμένου για τη βάναυση κακοποίηση του σκύλου.

Όμως η κτηνίατρος η οποία παρέλαβε τον Όλιβερ, σοκαρισμένη από την κακοποίηση του ζώου, είχε διαπιστώσει πως το ζώο είχε κακοποιηθεί και βασανιστεί με αιχμηρό αντικείμενο.

Παράλληλα στο Twitter έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος αναφορικά με την «ομερτά» και την συγκάλυψη για την ταυτότητα του δράστη, και οι χρήστες παροτρύνουν τον κόσμο να «ακυρώσει» την Αράχωβα και να μην πηγαίνει.

Η κίνηση αυτή «τρεντάρει» στο Twitter ως #cancelArachova.

Φρίκη στην Αράχωβα: Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής (26/11), όταν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, του καλοκάγαθου χάσκι όπως λένε στην περιοχή, επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε για λίγο το σκυλί του να βγει έξω από την καλά προστατευμένη αυλή, καθώς το χάσκι ήθελε να πάει βόλτα.

Ενώ ο ιδιοκτήτης του περίμενε το σκυλάκι του να επιστρέψει, το χάσκι δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τρομερά ανήσυχη η οικογένεια βγήκε στους δρόμους να το αναζητήσει μέχρι τα ξημερώματα, ωστόσο δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Τελικά το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο. Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όλιβερ εντοπίστηκε με δεμένο το στόμα.

Φρίκη στην Αράχωβα: Τι λέει ο δήμαρχος

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Αράχωβας, Γιάννης Σταθάς, μίλησε για πρώτη φορά για την υπόθεση, στην εκπομπή Live News, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που θέλουν όλοι είναι να βγει η αλήθεια στο φως.

«Οι πρώτοι που ενδιαφερόμαστε και είμαστε οργισμένοι και θέλουμε να βρεθεί, αν υπάρχει ένοχος, είμαστε εμείς. Να βρεθεί. Ούτε συγκάλυψη, ούτε τίποτα υπάρχει» είπε.

Και πρόσθεσε: «Μόνο και μόνο στην ιδέα πως μπορεί να κυκλοφορεί τέτοιος άνθρωπος ανάμεσα μας, που να το έκανε αυτό, είναι το πρώτο που μας τρομάζει. Είμαστε σοκαρισμένοι όλοι. Αφορά την ασφάλειά μας. Έχουμε βγάλει δελτίο Τύπου τους καλώ όλους να καταθέσουν ότι ξέρουν. Εμάς μας ενδιαφέρει να βρεθεί ό ένοχος. Μέχρι να βρεθεί ο ένοχος δεν κοιμόμαστε. Περιμένω από την Αστυνομία να μας ενημερώσει για το τι ισχύει και τι όχι. Όλα τα άλλα είναι φήμες. Εμείς δεν έχουμε κάποιο χαρτί, αλλά η μόνη δήλωση που έχουμε είναι αυτή που έκανε η πρώτη κτηνίατρος».

Διαβάστε ακόμη: