Τουλάχιστον τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν από έναν άνδρα που κρατούσε τσεκούρι σε νηπιαγωγείο στην πόλη Blumenau στη νότια Βραζιλία, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Άλλα τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν από τον 25χρονο που μπήκε στον βρεφονηπιακό σταθμό γύρω στις 09:00 τοπική ώρα (12:00 GMT) την Τετάρτη.

Οι αξιωματούχοι του νοσοκομείου δήλωσαν ότι οι τραυματίες ήταν όλοι ηλικίας κάτω των τριών ετών. Η αστυνομία είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο δράστης παραδόθηκε και ότι τέθηκε υπό κράτηση.

Οι πυροσβέστες ανέφεραν ότι περίπου 40 παιδιά βρίσκονταν μέσα στον βρεφονηπιακό σταθμό τη στιγμή της επίθεσης.

Πρόσθεσαν ότι ο δράστης πήδηξε πάνω από έναν τοίχο για να εισέλθει στο κτίριο και προφανώς είχε στοχοποιήσει τα θύματα τυχαία.

Γονείς έτρεξαν στο νηπιαγωγείο καθώς διαδόθηκαν τα νέα για το περιστατικό. Οι αρχές της πόλης ανέστειλαν τα μαθήματα στο Blumenau τουλάχιστον μέχρι αύριο.

Τριήμερο πένθος κήρυξε ο κυβερνήτης της πολιτείας Santa Catarina – όπου βρίσκεται το Blumenau.

Δεν είναι η πρώτη φορά που νηπιαγωγείο της πολιτείας γίνεται στόχος επίθεσης

Δεν είναι η πρώτη φορά που νηπιαγωγείο της πολιτείας γίνεται στόχος επίθεσης. Το 2021, ένας 18χρονος σκότωσε δύο μέλη του προσωπικού και τρία νήπια σε έναν βρεφικό σταθμό στο δήμο Saudades.

Ο Πρόεδρος Luiz Inácio Lula da Silva  έγραψε στο Twitter ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από εκείνον μιας οικογένειας που χάνει τα παιδιά ή τα εγγόνια της, ακόμη περισσότερο όταν γίνεται μέσω πράξης βίας εναντίον αθώων παιδιών που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους».

Διαβάστε περισσότερα