Το «Friends Reunion» είναι πραγματικό, είναι επίσημο και πλησιάζει γιατί τα «Φιλαράκια» έρχονται ξανά στις 27 Μάη, με τους πρωταγωνιστές να «σπέρνουν τον πανικό» στο Instagram τους, δημοσιεύοντας το μίνι trailer του HBOMax.

Η αμερικάνικη κωμική τηλεοπτική σειρά δημιουργήθηκε από τους Μάρτα Κάουφμαν και Ντέιβιντ Κρέιν. Η προβολή της άρχισε στις 22 Σεπτεμβρίου 1994 από το NBC και σταμάτησε στις 6 Μαΐου 2004 με μεγάλη απήχηση για όλο αυτό το διάστημα. Με καστ πρωταγωνιστών τους Τζένιφερ Άνιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Λίζα Κούντροου, Ματ ΛεΜπλάνκ, Μάθιου Πέρι και Ντέιβιντ Σουίμερ, η σειρά περιστρέφεται γύρω από έξι φίλους στη δεύτερη και στην τρίτη δεκαετία των ηλικιών τους που ζουν στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

https://www.youtube.com/watch?v=MedRN92V6lE

Από… σαράντα κύματα, πέρασαν τα «Φιλαράκια»

Όταν άρχιζαν να αναπτύσσουν τη σειρά μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 1993, την είχαν αρχικά ονομάσει «Insomnia Cafe». Μετά από αρκετές επανεγγραφές, συμπερλαμβανομένων των τίτλων «Six of One» καθώς και «Friends Like Us» και αλλαγές στο σενάριο, η σειρά τελικά ονομάστηκε «Friends».

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα στούντιο της Warner Bros. στο Μπέρμπανκ στην Καλιφόρνια. Και οι δέκα σεζόν των Friends κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα των τελευταίων τηλεθεάσεων των σεζόν, αφού έφτασε τελικά στο νούμερο ένα στην όγδοη σεζόν του. Το φινάλε της σειράς προβλήθηκε στις 6 Μαΐου 2004, και παρακολουθήθηκε από περίπου 52,5 εκατομμύρια Αμερικανούς θεατές.

Το τελευταίο επεισόδιο το παρακολούθησαν 52,5 εκατομμύρια Αμερικάνοι τηλεθεατές καθιστώντας το το πέμπτο «most-watched» φινάλε σειράς στην ιστορία της τηλεόρασης και το «most-watched» τηλεοπτικό επεισόδιο της δεκαετίας του 2000. Έλαβε θετικές κριτικές σε όλη την πορεία της και έγινε μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών ενώ συνεχίζει και προβάλλεται ακόμα σε πάνω από 100 χώρες.

Στις αρχικές τους συμβάσεις για την πρώτη σεζόν, στους πρωταγωνιστές καταβάλλονταν 22.500 δολάρια ανά επεισόδιο. Ωστόσο, έλαβαν διαφορετικούς μισθούς στη δεύτερη σεζόν, ξεκινώντας από το 20.000 έως 40.000 ανά επεισόδιο. Πριν από τις διαπραγματεύσεις μισθών τους για την τρίτη σεζόν, το cast αποφάσισε να εισέλθει σε συλλογικές διαπραγματεύσεις, παρά την προτίμηση της Warner Bros. για μεμονωμένες προσφορές. Οι ηθοποιοί έλαβαν όλοι τον μισθό του λιγότερο καταβληθέντος. Καταβλήθηκαν 75.000 δολάρια ανά επεισόδιο στην τρίτη σεζόν, 85.000 δολάρια στην τέταρτη σεζόν, 100.000 δολάρια στην πέμπτη σεζόν, 125.000 δολάρια στην έκτη σεζόν, 750.000 στις σεζόν επτά και οκτώ και 1 εκατομμύριο στις σεζόν εννέα και δέκα, καθιστώντας τους Aniston, Cox και Kudrow καλύτερα πληρωμένες τηλεοπτικές ηθοποιούς όλων των εποχών.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.