Το σπίτι στο Λος Άντζελες γνωστό ως η κατοικία της Νάνσυ Τόμσον στο «Εφιάλτης στον Δρόμο με τις Λεύκες» πουλήθηκε προς 2,98 εκατομμύρια δολάρια.

Παρόλο που στην ταινία του Γουές Κρέιβεν είναι γνωστό ως 1428 Elm St., μία οικογενειακή κατοικία στο Οχάιο, στην πραγματικότητα το σπίτι βρίσκεται στην πλατεία Spaulding του Λος Άντζελες. Χτίστηκε το 1919 σε ολλανδικό αποικιακό στιλ, με τρία υπνοδωμάτια, ξενώνα και πισίνα. Μπορεί να έχει ανακαινισθεί μετά την κυκλοφορία της ταινίας, ωστόσο, εξωτερικά παραμένει ίδιο, με την πόρτα, βέβαια, να βάφεται μαύρη.

Φρέντι Κρούγκερ: To στοιχειωμένο σπίτι της ταινίας μόλις πουλήθηκε για σχεδόν 3 εκατ. δολάρια

Σύμφωνα με το Realtor.com, όπου ήταν καταχωρημένο το σπίτι, είναι περίπου 98% πιο ακριβό από τις κοντινές κατοικίες.

«Οι άνθρωποι πάντα νιώθουν περίεργα όταν το βλέπουν», λέει ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ακινήτων Douglas Elliman, όπως αναφέρουν οι Los Angeles Times«Η πρόσοψή του είναι εμβληματική».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος προσθέτει: «Οι αναφορές στην ταινία σταματούν μόλις περάσεις την εξώπορτα. Στο εσωτερικό, είναι ένας όμορφος χώρος παραδοσιακού στιλ, με μοντέρνες πινελιές». Το ακίνητο ανακαινίστηκε από έναν Άγγλο σχεδιαστή στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και το εσωτερικό του πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό της ταινίας.

Εκτός από την εμβληματική «προσφορά» του στην ιστορία των ταινιών τρόμου, το σπίτι από τον Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λεύκες ανήκε προηγουμένως στη Λορίν Σκαφάρια, τη σκηνοθέτιδα του Hustlers, η οποία το αγόρασε το 2013.