Προσωρινό μπλόκο στην πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, βάζει απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Επιτροπή αποφάσισε να μην υπογραφεί η σύμβαση για την πώληση του ακινήτου της ΕΤΑΔ ΑΕ στο οποίο περιλαμβάνεται η Προβλήτα 4 στην εταιρεία ιδιοκτησίας του κ. Προκοπίου, η οποία αναδείχθηκε πλειοδότης στους διαγωνισμούς για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία συμφερόντων Γ. Προκοπίου έχει επικρατήσει στον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ υποβάλλοντας προσφορά ύψους 37,3 εκατ. ευρώ για την «Ελληνική Ναυπηγεία ΑΕ» (ΕΝΑΕ) και κατ’ επέκταση για το ακίνητο επιφάνειας περίπου 332 στρεμμάτων, στο οποίο περιλαμβάνεται και η Προβλήτα 4 που αποτελεί και το μεγάλο «αγκάθι» στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης.

Ειδικότερα, με την απόφαση γίνεται δεκτή η αίτηση του Δήμου Χαϊδαριού να ανασταλεί η εκτέλεση του διαγωνισμού πώλησης του ακινήτου ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ, μέχρις ότου ληφθεί οριστική απόφαση από το ΣτΕ επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης του Δήμου για τον διαγωνισμό.

«Στα σίγουρα» ο εφοπλιστής Προκοπίου!

Στις 18 Ιανουαρίου η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης

Όπως επισημαίνει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωση, αφενός αποφεύγεται η παραχώρηση στην πλειοδότρια εταιρεία του ακινήτου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης του ΣτΕ, κάτι το οποίο θα δημιουργούσε «βλάβη από τη δημιουργία της νομικής και πραγματικής αυτής καταστάσεως, η οποία παρίσταται δυσχερώς αναστρέψιμη», σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης.

Αφετέρου, όπως υποστηρίζεται επίσης, η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, χωρίς προφανώς να προκαταλαμβάνει την μελλοντική απόφαση του ΣτΕ επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης, καταδεικνύει ωστόσο ότι η αίτηση ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου έχει στέρεα νομικά ερείσματα και σοβαρές πιθανότητες να γίνει τελικά αποδεκτή από το ΣτΕ.

Η εκδίκαση επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης έχει προσδιοριστεί για τις 18 Ιανουαρίου και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός του 2022.