Σημαντικές αποκαλύψεις από τον γενικό γραμματέα της Federbet (οργάνωση ευρωπαίων ιδιοκτητών καζίνο και στοιχηματικών εταιρειών που ιδρύθηκε για να βοηθήσει στην ενοποίηση των νόμων σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Μέρος της λειτουργίας τους είναι να εντοπίσουν στημένες αγώνες και να εργαστούν για την εξάλειψή τους), Φραντσέσκο Μπαράνκα που σε συνέντευξή του στο Cadena SER, με αφορμή τις υποθέσεις παράνομου στοιχηματισμού των Ιταλών Σάντρο Τονάλι, Νικολό Τζανιόλο και Νικολό Φατζιόλι, υποστήριξε ότι: «Κατά τη γνώμη μου, το 90% των ποδοσφαιριστών στοιχηματίζουν».

«Ο παίκτες έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο, αγαπούν την αδρεναλίνη, έχουν πνεύμα ανταγωνιστικότητας και έχουν πολλά χρήματα. Και αυτό τους κάνει πολύ επιρρεπείς στον τζόγο. Οπότε δεν με εκπλήσσει καθόλου,αλλά είναι τεράστιο πρόβλημα. Δεν μιλάμε για στημένα παιχνίδια αλλά για στοίχημα»¸τόνισε και συνέχισε:

«Μίλησα με πολλές ομάδες, με πολλούς ποδοσφαιριστές. Το προφίλ του ποδοσφαιριστή είναι το πιο κοντινό προφίλ στον παίκτη στοιχήματος. Το λένε όλοι οι ψυχολόγοι του κόσμου. Όλοι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να μιλήσουμε ανοιχτά για το πρόβλημα. Μετά από μια εβδομάδα όλοι το ξεχνάμε, αυτή είναι η αλήθεια. Και ο τζόγος είναι μέρος του κόσμου του ποδοσφαίρου. Σκεφτόμενος τη Νιούκαστλ, πήρε τον Τονάλι με 80 εκατομμύρια ευρώ και τώρα θα τον αποκλείσουν. Είναι μεγάλη ζημιά για την ομάδα. Συνήθως ποντάρουν σε άλλους αγώνες. Αλλά όταν χάνεις χρήματα,  γιατί να μην σκέφτεσαι να στοιχηματίσεις αν θα πάρεις κίτρινη κάρτα; Δεν είναι εγκληματίες, είναι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με τον τζόγο».

Διαβάστε ακόμη: