Η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισ. δολαρίων είναι πλέον η κληρονόμος της L’OréalΦρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ, φτάνοντας σε ακόμη ένα ορόσημο για την ίδια, αλλά και για τη βιομηχανία μόδας και καλλυντικών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, την Πέμπτη (28.12.2023) η περιουσία της βαθύπλουτης κληρονόμου έφτασε τα 100,2 δισ. δολάρια, την ώρα που η μετοχή της L’Oréal έχει φτάσει σε νέο υψηλό, διανύοντας την καλύτερη χρονιά της από το 1998.

Παρόλα αυτά, η περιουσία της Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ εξακολουθεί να είναι αρκετά μικρότερη από εκείνη του ιδρυτή της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, η οποία κατά το κλείσιμο της Τετάρτης ήταν δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη, με 179,4 δισ. δολάρια.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η αυξανόμενη κυριαρχία της Γαλλίας στο εμπόριο ειδών πολυτελείας έχει φτιάξει πολλές πάμπλουτες οικογένειες, όπως εκείνη της Hermes International, με τη μεγαλύτερη οικογενειακή περιουσία στην Ευρώπη, αλλά και τους αδελφούς Βερτεμέρ, που είναι ιδιοκτήτες της Chanel.

Η 70χρονη Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της L’Oréal, η αξία της οποίας ανέρχεται στα 241 δισ. ευρώ. Η ίδια και η οικογένειά της είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της εταιρείας, με μερίδιο σχεδόν 35%. Οι γιοι της, Ζαν-Βικτόρ Μεγιέρ και Νικολά Μεγιέρ, κατέχουν επίσης διευθυντικές θέσεις.

Η εταιρεία, η οποία διοικείται από στελέχη εκτός της οικογένειας εδώ και δεκαετίες, ιδρύθηκε το 1909 από τον χημικό Εζέν Σελέρ, παππού της Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ, για την παρασκευή και πώληση μιας βαφής μαλλιών που είχε αναπτύξει ο ίδιος.

Η 70χρονη κληρονόμος αποφεύγει την έντονη κοινωνική ζωή που επιζητούν πολλοί πλούσιοι του κόσμου, έχει γράψει δύο βιβλία -μια πεντάτομη μελέτη της Βίβλου και μια γενεαλογία των θεών της αρχαίας Ελλάδας- ενώ παίζει πιάνο επί ώρες καθημερινά.

Διαβάστε ακόμη: