Σύζυγος πολιτικού και υπουργού, αλλά και «πέτρα» ενός μικρού σκανδάλου, για να φτάσει να γίνει… σύζυγός του, είναι η δημοσιογράφος που συντόνισε τη συζήτηση στο Βερολίνο ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ηγέτη του CDU Φρίντριχ Μέρτς.

Πρόκειται για τη Φράνκα Λέφελντ, δεύτερη σύζυγο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και επικεφαλής του FDP Κρίστιν Λίντνερ.

Ο 44χρονος σήμερα Λίντνερ και η 34χρονη Λέφελντ γνωρίστηκαν το 2018 και έκτοτε είναι αχώριστοι. Πολλά γερμανικά ΜΜΕ τους αποκαλούν Κριστιάνκα, από το Κρίστιαν και Φράνκα.

Φράνκα Λέφελντ: Πώς γνωρίστηκε η δημοσιογράφος με τον σύζυγό της

Ο αρχηγός των Ελεύθερων Δημοκρατών ήταν τότε παντρεμένος με την κατά επτά χρόνια μεγαλύτερή του Ντάγκμαρ Ρόζενφελντ, αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα Die Welt. Η μελαχρινή δημοσιογράφος έδινε στον Λίντνερ όχι μόνο στιλιστικές συμβουλές, αλλά και τον κατηύθυνε στην πολιτική, ανοίγοντάς του τις… πόρτες στα ΜΜΕ, όπως είχε σχολιάσει το περιοδικό Spiegel. Μάλιστα, είχε γραφτεί ότι απροκάλυπτα στήριζε τον τότε σύζυγό της.

Η Φράνκα Λέφελντ έκανε πολιτικό ρεπορτάζ για λογαριασμό του δικτύου RTL για αρκετά χρόνια, αλλά αργότερα εντάχτηκε στο δυναμικό της Die Welt. «Είμααστε και οι δύο δημόσια πρόσωπα, είμαι ανεξάρτητη ως δημοσιογράφος» έσπευσε να ξεκαθαρίσει για τον σύζυγό της.

Το ειδύλλιο προχώρησε και ο γάμος του πολιτικού διαλύθηκε. Ο αρραβώνας του ζευγαριού έγινε στο Βερολίνο, τον Σεπτέμβριο του 2021, ανήμερα των γενεθλίων της Λέφελντ, σε στενό οικογενειακό κύκλο, και μάλιστα στη διάσημη ελληνική ταβέρνα «Κασάμπαλης».

O γάμος του ζευγαριού τελέστηκε στο «νησί των πλουσίων», το Ζιλτ στη Βόρεια Θάλασσα, τον Ιούλιο του 2022.

Ο Λίντνερ και Λέφελντ έκαναν διπλό γάμο -πολιτικό και θρησκευτικό. Τέλεσαν σε στενό κύκλο τον πολιτικό τους γάμο στο μουσείο του νησιού, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά τη γνωριμία τους. Ακολούθησε η θρησκευτική τελετή στην Ευαγγελική εκκλησία του Αγίου Σεβερίνου, επίσης στο Ζιλτ.

Τότε πολλοί Γερμανοί έσπευσαν να επικρίνουν δριμύτατα τον χλιδάτο γάμο του υπουργού, την ώρα που οι Ρώσοι βομβάρδιζαν ανελέητα τους Ουκρανούς.

Ο υπουργός και η ρεπόρτερ ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου βάζοντας γερά το χέρι στην τσέπη, εν μέσω πολέμου, ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, σχολίαζε επικριτικά ο γερμανικός Τύπος.

Στο γαμήλιο τραπέζι που έγινε στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Edel», η καβουροσαλάτα και η σαμπάνια είχαν περίοπτη θέση, όπως ανέφερε το περιοδικό Bunte. Για να ντυθεί γαμπρός, ο Λίντνερ ακολούθησε διατροφικό πρόγραμμα κι έχασε 12 κιλά, σχολίαζε η Bild.

Ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ έγραψαν μάλιστα καυστικά σχόλια για τα πανάκριβα σύνολα που φόρεσε η κυρία Λέφελντ στις δύο τελετές, συνολικής αξίας 13.000 ευρώ. «Σε τόσο δύσκολους καιρούς, μιλάμε για ένα όργιο νεοπλουτισμού», είχε σχολιάσει το περιοδικό Stern.

Μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων ήταν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (όπως και όλο το υπουργικό συμβούλιο) και ο αρχηγός των Χριστιανοδημοκρατών, Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε έντονα πυρά καθώς έφθασε στο νησί πιλοτάροντας το ιδιωτικό του αεροσκάφος.

Αρχικά, ο Λίντνερ και η αγαπημένη του είχαν προγραμματίσει ρομαντικό γάμο στην Τοσκάνη. Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού όπως και ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία έπαιξαν ρόλο στην αλλαγή των σχεδίων του ζευαριού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως που ανάγκασε τον υπουργό να ακυρώσει τον γάμο στην Ιταλία, ήταν για λόγους ασφαλείας καθώς είναι μέλος της γερμανικής κυβέρνησης. Οι ιταλικές αρχές δεν μπορούσαν να του διασφαλίσουν την προστασία των προσκεκλημένων του, είχε γράψει το Bunte.

Φράνκα Λέφελντ: Ο σύζυγός της της αγόρασε άλογο

Πέρυσι τα Χριστούγεννα ο Λίντνερ αγόρασε στη σύζυγό του ένα άλογο, τον «Φριτσαντίνο», αφού τρελαίνεται για την ιππασία.

Ο αρχηγός των Ελεύθερων Δημοκρατών πήρε μάλιστα το φτυάρι κι άρχισε να καθαρίζει τον στάβλο για να είναι όλα νοικοκυρεμένα – φυσικά για τις ανάγκες του φακού. Φρόντισε μάλιστα να ανεβάσει τη σχετική φωτογραφία στο Instagram, προκειμένου να αποδείξει ότι κάνει δουλειές στον αχυρώνα.

«Κάποιοι κυνηγούν τα πάθη τους, εγώ φροντίζω το νοικοκυριό», έγραψε ο Λίντνερ στη λεζάντα που συνοδεύει τη σχετική φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram. Άμεση ήταν η αντίδραση της Λέφελντ στο… πείραγμα του συζύγου της. «Το αστείο σου είναι “αναιδέστατο”» ανταπάντησε χαριτολογώντας η δημοσιογράφος.

Επόμενο βήμα; Ο Λίντνερ έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία να αποκτήσει παιδιά με την αγαπημένη του.

Διαβάστε ακόμη: