«Βόμβα» Μπουφόν έριξε ο Μλάντεν Φούρτουλα σε δηλώσεις που έκανε στο Metropolis 95,5 FM με αφορμή την έναρξη της νέας συνεργασίας του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον ΠΑΟΚ.

Στις δηλώσεις του, λοιπόν, ο καλύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία του ΠΑΟΚ αποκάλυψε πως πρότεινε τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν και ότι ο μάνατζερ του Ιταλού τερματοφύλακα είναι θετικός!

Νωρίτερα, θυμίζουμε, στις δηλώσεις του ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα απόκτησης κάποιου τερματοφύλακα, εκφράζοντας ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που έχει σε Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς.

Στην αρχή των δηλώσεών του για τον Λουτσέσκου, ο Μλάντεν Φούρτουλα είπε: «Πριν λίγο καιρό ήταν εδώ, βοήθησε τον ΠΑΟΚ και τον βοήθησε ο ΠΑΟΚ. Αυτές οι δύο ομάδες, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, είναι που θα παλέψουν για το πρωτάθλημα».

Για τους τερματοφύλακες είπε: «Όσον αφορά τους τερματοφύλακες, ο Πασχαλάκης τους τελευταίους έξι μήνες πήγε πολύ καλά. Αν απλοποιήσει τον τρόπο παιχνιδιού του, δεν προσπαθεί να τα κάνει θεαματικά και δεν ασχολείται με τα… μαλλιά του, μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Είναι άκακο παιδί. Όταν τον είχα δει στα Γιάννενα απόρησα πως δεν είχε κάνει καριέρα. Έχει όρεξη για δουλειά και προσόντα. Είναι, επίσης, σημαντικό να καθοδηγεί ήρεμα την ομάδα. Είναι στην καλύτερη ηλικία».

Για τον Μπουφόν είπε: «Εδώ ο Μπουφόν, τον οποίο δεν σας κρύβω ότι τον πρότεινα για τον ΠΑΟΚ τώρα, παίζει ακόμη. Είναι φοβερό παιδί, θα βοηθούσε τους νέους παίκτες. Είναι και άλλες ομάδες στο παιχνίδι, όπως ο Ολυμπιακός και η Μπενφίκα. Ο μάνατζέρ του λέει ότι θα μπορούσε να έρθει στον ΠΑΟΚ. Σε 2-3 χρόνια, δε, όταν κρεμάσει τα παπούτσια του μπορεί να αναλάβει πόστο. Μακάρι να δω τον ΠΑΟΚ να συνεργάζεται με μεγάλα σωματεία».

Για το αν θα ήθελε να ξαναδεί στον ΠΑΟΚ τους Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς: «Διαφωνώ. Ο Μπίσεσβαρ πείτε μου όταν ήταν 30 μπορούσε να βγάλει έναν αγώνα όπως πρέπει; Δεν μπορείς να βγάλεις έναν παίκτη για δέκα λεπτά και να τον ξαναβάλεις. Δεν είναι χάντμπολ. Για τον Πρίγιοβιτς θα διαφωνήσω σε ένα πράγμα. Είναι ανάλογα τι ποδόσφαιρο θα παίξεις, δεν μπορεί να αγωνιστεί σε όλα τα συστήματα.

Αλλά όταν έχεις από πλάγια καλούς ποδοσφαιριστές μπορεί να βοηθήσει. Έχουμε καλά δικά μας παιδιά. Υπάρχουν και καλοί παίκτες 23-24 ετών που μπορείς να πάρεις. Αλλά ειλικρινά εγώ θα βασιζόμουν στη φουρνιά του ΠΑΟΚ. Δεν μπορείς να έχεις μέσο όρο ηλικίας πάνω από 30. Τον Μπίσεσβαρ μπορείς να τον πουλήσεις πουθενά;»