Ως χρονιά ορόσημο για την αναπτυξιακή ώθηση του Ομίλου Fourlis χαρακτήρισε η διοίκηση του το 2021 εκτιμώντας μάλιστα ότι στο α’ εξάμηνο που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες θα έχει καταγραφεί η μεγαλύτερη κερδοφορία του Ομίλου τα τελευταία έξι έτη!

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ετήσιας τακτικής ΓΣ των μετόχων, στην οποία συμμετείχαν μέτοχοι που ελέγχουν το 61,21% του μετοχικού κεφαλαίου ανακοίνωσε πως ως το τέλος της χρονιάς ο Όμιλος θα δραστηριοποιηθεί σε έναν τρίτο επιχειρηματικό κλάδο της λιανικής με στόχο να καταστεί σε μέγεθος ίδιος τουλάχιστον με τα Intersport.

Παράλληλα, προανήγγειλε νέα projects 100 εκατ. ευρώ που θα συνδεθούν με την ΑΕΕΑΠ, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κύμα ανατιμήσεων τόσο στα προϊόντα ΙΚΕΑ όσο και στα αθλητικά είδη με βάση τις συμφωνίες και τις διαβεβαιώσεις των προμηθευτών.

Τέλος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τη λειτουργία στην Τουρκία γνωστοποιώντας παράλληλα ότι ολοκληρώθηκε η εθελούσια έξοδος στα υπό «συρρίκνωση» υπερκαταστήματα των Ιωαννίνων και της Λάρισας.

Υπολογίζουμε ότι θα καταγράψουμε την καλύτερη κερδοφορία σε επίπεδο έξι ετών», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Απόστολος Πεταλάς. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Βασίλης Φουρλής εκτίμησαν ότι η χρονιά μπορεί να εξελιχθεί εξαιρετικά ενώ εκτίμηση είναι ότι το 2022 με βάση τις κινήσεις που ετοιμάζονται να αποδειχθεί ακόμα πιο ισχυρό.

Η νέα δραστηριότητα

Οι άνθρωποι της εταιρείας απέφυγαν να αποκαλύψουν τι θα αφορά η νέα δραστηριότητα και αρκέστηκαν να αναφέρουν ότι είναι ένα σχέδιο που δουλεύει η διοίκηση τα τελευταία δύο – τρία χρόνια. Σημείωσαν πως στόχος είναι η νέα δραστηριότητα να είναι ισότιμη με τους άλλους δύο κλάδους και από άποψη μεγέθους ίδια με την Intersport. Διευκρίνισαν δε πως το πρότζεκτ αφορά το σύνολο της γεωγραφικής περιοχής που σήμερα δραστηριοποιείται ο όμιλος και ο σχεδιασμός γίνεται τόσο για online παρουσία όσο και με δίκτυο φυσικών καταστημάτων.

Με αντοχές μέσα στην πανδημία ο όμιλος Fourlis