Η κυβέρνηση και η Νίκη Κεραμέως, αναλαμβάνουν το υγειονομικό ρίσκο, εξαιτίας των διαδηλώσεων υποστήριξε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.

Και αυτό, όπως εξήγησε, διότι αρνήθηκαν την πρόταση Τσίπρα να «παγώσει» το νομοσχέδιο της Παιδείας, ένα μορατόριουμ δηλαδή, λόγω του τρίτου κύματος και του λοκντάουν. «Δεν ζητήσαμε να αλλάξει ούτε κεραία του νομοσχεδίου της η κ. Κεραμέως», τόνισε από την πλευρά της η κ. Φωτίου

.Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ικαρία, για την οποία μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη. Όπως είπε η κ. Φωτίου, «ο πρωθυπουργός είπε η εικόνα πλήγωσε τους Έλληνες, γιατί ο Μητσοτάκης κυβερνάει με επικοινωνιακό τρόπο. Κοιτάζει την εικόνα, όχι το γεγονός»

Αναφορικά με τα νέα μέτρα, εκτίμησε ότι η Πολιτεία πρέπει να δώσει περισσότερα επιδόματα στους πολίτες. Όπως είπε, άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, καλύπτουν το 80-100% του μισθού των πολιτών.

«Δεν μπορείς να το αφήνεις με 534 ευρώ και να τελειώνει ο μισθός σε 20 μέρες», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.Επιπλέον, μιλώντας για την οικονομία η κ. Φωτίου υποστήριξε ότι το ’20 φαίνεται να υπήρχε μεγαλύτερη ύφεση, ενώ το ‘21 δεν υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης, διότι η καταναλωτική δύναμη του λαού είναι παράγοντες που το καθορίζουν. Για τον λόγο αυτό, επανέλαβε την ανάγκη να υπάρχουν κοστολογημένα μέτρα που βασίζονται στην οικονομική λογική, όπως είπε.