Πυροσβεστική: 39 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24άωρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασικό κομμάτι στο Δήμο Κασσάνδρας, ευρισκόμενη πλέον σε ύφεση, βόρεια της περιοχής Μόλες Καλύβες στη Χαλκιδική, που ξέσπασε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι.

Επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 24 οχήματα, καθώς και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα (19/06) στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα σε αγροτοδασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή του Ζελίου.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στην περιοχή έχουν σπεύσει και επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις από Αταλάντη, Άγιο Κωνσταντίνο, Λαμία και Αργυροχώρι, ενώ τάχιστα «σηκώθηκαν» και τα δύο Πετζετέλ από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ωστόσο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η φωτιά θα τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Φωκίδα

Νωρίτερα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Βουνιχώρα Φωκίδας, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ταχύτατα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πιο συγκεκριμένα, επιχείρησαν στο σημείο 28 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και 4 αεροσκάφη.