Πολύ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε χθες σε αγροτοδασική έκταση στη Μάνδρα Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες εντός της καμμένης έκτασης, οι οποίες όμως δεν εμπνέουν κάποια ανησυχία. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στις 17:05 ανατολικά της επαρχιακής οδού Αθηνών – Θηβών και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 5 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα. Λίγο αργότερα, στις 18:02, στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Νέος Πόντος και Νέα Ζωή, που τους ζητούσε να εκκενώσουν προληπτικά την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τη Μάνδρα.

Οριοθετημένη η φωτιά στο Χαϊδάρι

Ακόμη, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 15:27 σε δασική έκταση στο Χαϊδάρι στην τοποθεσία Μικρό Σχιστό, έχει οριοθετηθεί.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 70 πυροσβέστες , 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για δύο περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα, για δύο Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τις εξής Περιφέρειες:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.

Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.