Ισχυρές και σε πλήρη επαγρύπνηση οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τις φωτιές σε Πεντέλη, Μέγαρα και Σαλαμίνα κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να επιχειρήσουν όπου κι αν τυχόν χρειαστεί.

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές σε Μέγαρα και Σαλαμίνα

Στα Μέγαρα, η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (20/7) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων παρουσιάζει αρκετά καλύτερη εικόνα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο. Στο σημείο παραμένουν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι, ενώ στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλεποχώρι. Λίγο πριν τις 6 μ.μ. στάλθηκε και δεύτερο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων να πράξουν το ίδιο και να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Παράλληλα υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στον Λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σάμαρι Σαλαμίνας ενώ αρκετά καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στον Λόφο Πατρίς καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή και από εθελοντές πυροσβέστες. Επίσης ακτοπλοϊκώς στη Σαλαμίνα μετέβησαν από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Πεντέλη

Επιπλέον, σε ύφεση παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης, 19 Ιουλίου, στην Πεντέλη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν ισχυρές προκειμένου να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο. Στο σημείο παραμένουν σε επιφυλακή επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που έχουν διατεθεί από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η τοπική αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ, μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβεστών, εθελοντές των ομάδων Πολιτικής Προστασίας, η ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν σε πλήρη επιφυλακή και σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις πυρκαγιές ώστε να μην υπάρχει καμία εστία.