Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στα Μεσοχώρια του δήμου Καρύστου στην Εύβοια.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 54 πυροσβέστες με 16 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από αέρος συνδράμουν 14 αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Στόχος είναι να καταφέρουν να τιθασεύσουν τις φλόγες, στην πολύπαθη Εύβοια, πριν πέσει ο ήλιος και στο διάστημα που θα υπάρχει η δυνατότητα για συνδρομή από αέρος. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, συνεπώς είναι κρίσιμο να περιοριστεί η φωτιά όσο μπορούν να πετούν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112 για να είναι σε ετοιμότητα: «Πυρκαγιά στην περιοχή Τσακαίοι του Δήμου Καρύστου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, συνεπώς είναι κρίσιμο να περιοριστεί η φωτιά όσο μπορούν να πετούν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα. Ο καπνός από τη φωτιά είναι ορατός από χιλιόμετρα ενώ οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με το evima.gr.

«Η φωτιά καίει μέσα σε κανάλι και έχει κατεύθυνση προς το χωριό Τσακαίοι»

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Γιώργο Κελαϊδίτη, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η φωτιά καίει μέσα σε ένα κανάλι και έχει κατεύθυνση προς το χωριό Τσακαίοι, που όμως απέχει αρκετά. Οι άνεμοι είναι ισχυροί, γι’ αυτό και έχει ήδη δοθεί μια πρώτη προειδοποίηση στους κατοίκους. Ελπίζουμε η επέμβαση των εναέριων μέσων να αποτρέψει τον κίνδυνο».

Διαβάστε ακόμη: