Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε βυτιοφόρο στον Ασπρόπυργο ενώ τώρα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 2 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο ως συντονιστικό.

To βυτιοφόρο μετέφερε προπάνιο και για αρκετή ώρα ακούγονταν εκρήξεις. Από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της ευρύτερης περιοχής.

Πολύ γρήγορα η φωτιά επεκτάθηκε και κατέστρεψε αποθήκες με φιάλες προπανίου.

Βίντεο από το σημείο που δημοσίευσε το protothema.gr:

https://www.youtube.com/watch?v=ExJ-AF9uu10&ab_channel=ProtoThema

Υπο μερικό έλεγχο τώρα η φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο στον Ασπρόπυργο

Υπό μερικό έλεγχο είναι πλέον η φωτιά που εκδηλώθηκε σε βυτιοφόρο στην Ελευσίνα και συγκεκριμένα στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, κοντά στα διυλιστήρια.

Φωτιά τώρα σε βυτιοφόρο στον Ασπρόπυργο - Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο

Μάλιστα στάλθηκε στους πολίτες μήνυμα από το 112.

Το μήνυμα λέει στους πολίτες: «Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακριά από υαλοπίνακες. Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση, κίνδυνος έκρηξης».

Σοκαριστική είναι η μαρτυρία κατοίκου στο protothema.gr σχετικά με τη μεγάλη έκρηξη σε βυτιοφόρο στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

«Η έκρηξη ήταν τεράστια. Γίνονται ακόμη εκρήξεις. Το ακούσαμε και νομίζαμε ότι γίνεται σεισμός. Ταρακουνηθήκαμε», δήλωσε ο Ηλίας Μαρυομάτης, κάτοικος της περιοχής.

«Ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο καπνού έχει καλύψει τα πάντα. Τα νεόκτιστα πίσω από τα διυλιστήρια έχουν εκκενωθεί. Αισθάνθηκα το κούνημα. Νόμιζα ότι έγινε κάτι σοβαρό. Βγήκα έξω και είδα τη μεγάλη φωτιά. Μακάρι να σβήσει άμεσα», συνέχισε ο ίδιος κάτοικος.

Φωτιά τώρα σε βυτιοφόρο στον Ασπρόπυργο - Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου ο οποίος είπε ότι αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. «Τι να σας πω ούτε και εμείς γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Τρέχουμε είμαστε σε κατάσταση alert αυτή την ώρα ειδοποιούμε τον κόσμο της περιοχής να προσέχει».

Παράλληλα, ένας άλλος κάτοικος δηλώνει: «τα έχουμε χαμένα ακούμε συνεχώς τι σειρήνες. Η φωτιά τώρα πρέπει να ξεκίνησε μάλλον δίπλα από εταιρία με χημικά, η αστυνομία δεν μας άφησε να πλησιάσουμε. Εκεί υπάρχουν δεξαμενές με προπάνια και τα σχετικά. Πρέπει να πήραν φωτιά και τα φωτοβολταϊκά αλλά αυτές οι εκρήξεις ήταν μικρές. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από την εταιρία επεκτάθηκε προς τα εκεί. Άκουσα να μιλάνε σίγουρα για τραυματίες ίσως και θύματα».